u bent hier

Finissage.online #3: CITY OF DOUBT - Pieter Delfosse // ONLINE finissage schrijfresidentie

16 +

Tekst en muziektheater


In zijn onderzoekstraject 'City of Doubt' gaat Pieter Delfosse een gesprek aan met Brussel, de stad waarin hij al tien jaar woont maar die hij niet begrijpt. In een zoektocht naar nieuw tekstmateriaal, nieuwe samenwerkingen en voor hem nieuwe vormen, probeert hij zijn complexe relatie met de stad onder woorden te brengen. Het is een relatie van aantrekken en afstoten, van geborgenheid en ... Lees meer »

In zijn onderzoekstraject 'City of Doubt' gaat Pieter Delfosse een gesprek aan met Brussel, de stad waarin hij al tien jaar woont maar die hij niet begrijpt. In een zoektocht naar nieuw tekstmateriaal, nieuwe samenwerkingen en voor hem nieuwe vormen, probeert hij zijn complexe relatie met de stad onder woorden te brengen. Het is een relatie van aantrekken en afstoten, van geborgenheid en verdwalen, van banaliteit en mysterie.

Tijdens zijn residentie in Zuidpool neemt hij even afstand van de stad en van zijn werkwijze om iets nieuws het onderzoek binnen te brengen. Zo zal hij vanuit verschillende persona's naar zijn stad kijken, op zoek gaan naar nieuwe spelvormen om tot tekst te komen en een dialoog aangaan met een Antwerpse schrijver. En verder: zowat alles wat zijn nieuwsgierigheid wekt en een excuus kan zijn om te rommelen waar hij anders niet rommelt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart ZUIDPOOL
Lange Noordstraat 11
2000 Antwerpen
vrijdag 29 januari 2021 van 20:00 tot 22:00
Zuidpool
gratis
apps.ticketmatic.com/widgets/theater_...
www.zuidpool.be/nl/producties/955/fin...