u bent hier

Filosofische leesclub • Sapiens

Literatuur


Met Marc Devisscher en een glaasje wijn. In 4 sessies wordt het boek doorgenomen en besproken, zo is er alle tijd om stil te staan bij de onderwerpen die aan bod komen en ook zelf vragen te stellen. Filosofische winterleesclub, met Marc Devisscher en een glaasje wijn. Wegens groot succes en belangstelling voor filosofische thema’s wil Marc jullie dit nieuwe seizoen opnieuw uitnodigen om in ... Lees meer »

Met Marc Devisscher en een glaasje wijn. In 4 sessies wordt het boek doorgenomen en besproken, zo is er alle tijd om stil te staan bij de onderwerpen die aan bod komen en ook zelf vragen te stellen.

Filosofische winterleesclub, met Marc Devisscher en een glaasje wijn.

Wegens groot succes en belangstelling voor filosofische thema’s wil Marc jullie dit nieuwe seizoen opnieuw uitnodigen om in gesprek te gaan. We doorgronden samen het succesboek “Sapiens” van Yuval Noah Harari en nemen daar onze tijd voor. In dit boek neemt Harari je mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn?


We nemen de tijd

In 4 sessies wordt het boek doorgenomen en besproken, zo is er alle tijd om stil te staan bij de onderwerpen die aan bod komen en ook zelf vragen te stellen. Je kan een enkele keer komen of je kan gewoon aansluiten bij een volgende sessie zoals het uitkomt.


Kortom, nadenken mag, vragen stellen ook.


 DO 5.12.2019 | 20.15 UUR

Leesclub Sapiens 1 | DE EVOLUTIE NAAR HOMO SAPIENS

We overlopen de grote thema's die aan bod zullen komen. Kritisch denken: wat is dat? Hoe kunnen we dit toepassen om naar de evolutie van de mens te kijken?

 
DO 9.1.2020 | 20.15 UUR

Leesclub Sapiens 2 | DE GROTE VERANDERING

De ontdierlijking van de mens? Gevolgen van de agrarische revolutie. Wat is de betekenis hiervan in het wereldsysteem van de laatste 100 jaar?

 
DO 6.2.2020 | 20.15 UUR  

Leesclub Sapiens 3 | DE IMAGINAIRE ORDE

De ‘psychotische grondaard’ van Homo Sapiens: hoe komt het dat dit werkt voor Homo Sapiens? Wat zijn de kansen en bedreigingen hiervan?

 
DO 12.3.2020 | 20.15 UUR

Leesclub Sapiens 4 | WAAR STAAN WE NU?

We leggen verbanden en werpen een blik naar de toekomst. Hoe kijk je naar jezelf na het lezen van dit boek? En naar de anderen?

Yuval Noah Harari
Bibliotheek Bist
Bist 1
2610 Wilrijk
donderdag 10 september 2020om 20:15
cultuurcentrum De Kern | CC De Kern
Sign Up
www.ccdekern.be/nl/event/62568/filoso...