u bent hier

Filmhuis: The Farewell (Lulu Wang)


Grappig, teder en bitterzoet familieverhaal over Billi en haar geliefde oma NaiNai. Billi is de dochter van Chinese immigranten, maar door haar Amerikaanse opvoeding voelt ze zich amper nog Chinees. Wanneer Billi hoort dat haar grootmoeder terminaal is, wil de jonge vrouw haar meteen in China gaan opzoeken. Probleem: de familie houdt voor oma stil dat ze stervende is, want volgens de Chinese ... Lees meer »

Grappig, teder en bitterzoet familieverhaal over Billi en haar geliefde oma NaiNai.

Billi is de dochter van Chinese immigranten, maar door haar Amerikaanse opvoeding voelt ze zich amper nog Chinees. Wanneer Billi hoort dat haar grootmoeder terminaal is, wil de jonge vrouw haar meteen in China gaan opzoeken.

Probleem: de familie houdt voor oma stil dat ze stervende is, want volgens de Chinese denkwijze is het beter dat zij de akelige wetenschap over het naderende einde met zich meedragen dan dat de onwetend-zieke oma dat moet doen.
Dat Nai Nai daarvoor dag na dag belogen moet worden, is iets dat ze er dan maar bijnemen – en dat stuit de ‘Amerikaanse’ Billi dan weer tegen de borst...
Regisseuse Lulu Wang baseerde haar ‘The Farewell’ op haar eigen ervaringen als dochter van Chinees-Amerikaanse immigranten.
Comédienne Awkafina is met haar subtiele vertolking van Billi dé revelatie van dit heerlijke Oost-West-familieverhaal, dat de spreekwoordelijke lach en de al even spreekwoordelijke traan perfect weet te combineren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Filmhuis Mechelen
Minderbroedersgang 5
2800 Mechelen
di 18 februari 2020 van 20:30 tot 22:00 ma 24 februari 2020 van 18:30 tot 20:00 ma 2 maart 2020 van 18:30 tot 20:00
Filmhuis Mechelen
€ 6,0
www.filmhuismechelen.be/filmfiche/the...