u bent hier

Film: Atlantique (afgelast)

16 +

Cinefiel


De 17-jarige Ada uit Dakar is uitgehuwelijkt aan een andere man, maar wordt verliefd op Souleiman. Wanneer Souleiman plots verdwijnt, lijkt het erop dat hij de riskante boottocht van Dakar naar Europa probeert te maken. Als de lichamen van een aantal van zijn vrienden op het strand aanspoelen, wordt aangenomen dat hij de tocht niet heeft overleefd. Atlantique vertelt het verhaal van een jong ... Lees meer »

De 17-jarige Ada uit Dakar is uitgehuwelijkt aan een andere man, maar wordt verliefd op Souleiman. Wanneer Souleiman plots verdwijnt, lijkt het erop dat hij de riskante boottocht van Dakar naar Europa probeert te maken. Als de lichamen van een aantal van zijn vrienden op het strand aanspoelen, wordt aangenomen dat hij de tocht niet heeft overleefd.

Atlantique vertelt het verhaal van een jong meisje dat, na het verlies van haar geliefde op zee, geconfronteerd wordt met een gearrangeerd huwelijk met een immigrant waarmee ze niet wil trouwen. Het is een verhaal over liefde, huwelijk, vriendschap tussen vrouwen, religie en immigratiepolitiek, ondersteund door betoverende muziek en magische cinematografie.
Speelduur: 106 min
Cast: Mame Bineta Sane, Amadou Mbow, Ibrahima Traore, Fatou Sougou, Aminata Kane
Regisseur: Mati Diop
Genre: drama, romantiek

https://www.youtube.com/watch?v=Cv3BWPfBwYc

Opgelet! Behoudens bijkomende Corona maatregelen opgelegd door de hogere overheid gaat deze voorstelling door op de voorziene datum. Reservatie mogelijk vanaf 29 augustus 2020.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart cinema Rubens
Statiestraat 86
2070 Zwijndrecht
woensdag 7 april 2021 van 20:00 tot 22:00
OC 't Waaigat
€ 5,0
03 250 49 90
apps.ticketmatic.com/widgets/oc_t_waa...