u bent hier

Fietsen in het Prinsenpark

Atletiek, wandelen en fietsen


Aan het Prinsenpark kan je aanpikken bij knooppunt 94 op de kaart Antwerpse Kempen. De knooppunten zijn genummerd en aangegeven op rechthoekige borden. Zo fiets je via een eenvoudig systeem van knooppunt naar knooppunt en stel je zelf je fietstocht samen. Bovendien zijn de routes in twee richtingen bewegwijzerd. Het netwerk is pas nog uitgebreider en kwaliteitsvoller geworden met nog meer ... Lees meer »

Aan het Prinsenpark kan je aanpikken bij knooppunt 94 op de kaart Antwerpse Kempen.

De knooppunten zijn genummerd en aangegeven op rechthoekige borden. Zo fiets je via een eenvoudig systeem van knooppunt naar knooppunt en stel je zelf je fietstocht samen. Bovendien zijn de routes in twee richtingen bewegwijzerd.
Het netwerk is pas nog uitgebreider en kwaliteitsvoller geworden met nog meer variatie, comfort en fietsplezier. De 20 inrijpunten op de kaart vormen prima vertrekplaatsen. Ook de lange afstandroutes en doorsteken via fietsostrades staan erop aangeduid.

De kaart kost 9,95 euro en kan online besteld worden, ze is ook verkrijgbaar in alle toeristische infokantoren van de Antwerpse Kempen.

Prinsenroute
Een traject van 43,5 kilometer langs Retie, Geel, Kasterlee en Oud-Turnhout, met vertrek aan het Prinsenpark. Er zijn uiteraard inkortingen mogelijk of je kunt ook doorsteken naar andere uitgestippelde routes. Deze fietsroute heeft een uitgesproken landelijk karakter. Samen met de grote afwisseling en vele bezienswaardigheden onderweg is een tochtje langs de Prinsenroute genieten geblazen.

Vaartketsersroute
In deze tocht van 38 kilometer met als rode draad de kanalen en witzandontginning, passeer je langs de mooiste plekjes van Mol, Dessel en Retie. Er zijn ook twee verkorte routes mogelijk. Vertrekplaats aan het Prinsenpark.

Ontdek de Kempense Meren
Een fietslus van 66 km, met verkortingen van 31 en 45 km, loodst je doorheen Retie, Balen, Dessel en Mol. Je kunt deze fietstocht starten vanaf de verschillende knooppunten die in de route verwerkt zitten.

Zeven Neten Route (Mountainbike)
Het parcours bestaat uit een rode lus van 20 km (voor beginners) en de groene lus van 24 km (voor ervaren mtb'ers) die aan het Prinsenpark passeert en aansluiting geeft op de route van Kasterlee. De startplaatsen zijn aan sporthal Boesdijkhof en sportpark Vossekot in Retie. Je kan je laten leiden door de infoborden, of een routekaart kopen (3,00 euro) in het gemeentehuis van Retie of de sporthal.
Nog meer inspiratie voor je fietstocht
Op de websites van Kempen en Toerisme Provincie Antwerpen kan je nog meer ideeën opdoen voor een geslaagde fietsuitstap. Op Routeyou of Fietsnet stel je snel en simpel zelf een route samen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Provinciaal Groendomein Prinsenpark
Kastelsedijk 5
2470 Retie
gratis
www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/...