u bent hier

Fidelio - de opera tekenfilm

6 +


Fidelio, de allereerste Belgische opera-tekenfilm, nu op Podium 19! Florestan en Leonore dromen van een solidaire, rechtvaardige en duurzame samenleving. Met hun ludieke acties slagen ze erin een grote groep mensen van divers pluimage op de been te krijgen. Met muziek en dans vragen ze alternatieven voor de harde repressieve politiek van de tiran Pizarro. Pizarro, die zijn macht voelt tanen, ... Lees meer »

Fidelio, de allereerste Belgische opera-tekenfilm, nu op Podium 19!

Florestan en Leonore dromen van een solidaire, rechtvaardige en duurzame samenleving. Met hun ludieke acties slagen ze erin een grote groep mensen van divers pluimage op de been te krijgen. Met muziek en dans vragen ze alternatieven voor de harde repressieve politiek van de tiran Pizarro. Pizarro, die zijn macht voelt tanen, geeft het bevel de manifestanten hardhandig uit elkaar te slaan. Florestan wordt flink toegetakeld en opgesloten in een geheime kerker. In een nachtmerrie herbeleeft Leonore het gewelddadige moment waarin zij van haar vriend gescheiden wordt. Ze schrikt wakker en beseft dat als ze hem ooit levend terug wil zien, zij een manier zal moeten vinden om hem te bevrijden. Zij besluit zich als man te vermommen en onder de naam 'Fidelio' ('de trouwe') te solliciteren als bewaker in de staatsgevangenis.

Fidelio, de tekenfilm is gebaseerd op de gelijknamige avonturenopera van Judith Vindevogel waarmee muziektheater WALPURGIS op 18 november 2015 (5 dagen voor de terroristische aanslagen in Parijs) in première ging in het Théâtre de Saint-Quentin-en-Yvelines.

Deze allereerste Belgische opera-animatiefilm kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen WALPURGIS, OperaVision en De Munt. De animaties zijn van de hand van duo Roman Klochkov en Anna Heuninck. Jago Moons herwerkte Beethovens orkestpartituur op maat van het muziekensemble Oxalys. De jonge sopraan Lisa Willems zingt de rol van de jonge heldin Leonore (aka Fidelio), Stefaan Degand kruipt in de huid van de gevangenisbewaker Rocco, en bas-bariton Kurt Gysen jaagt iedereen de stuipen op het lijf als de vreselijke tiran Pizarro.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Walpurgis online
Deurneleitje 6
2640 Mortsel
zondag 21 februari 2021 van 17:58 tot 18:13
WALPURGIS
gratis
www.vrt.be/vrtnu/a-z/podium-19/1/podi...