u bent hier

Expo: SKAWAGER

Meerdere kunstvormen


Vanaf 4 oktober tot 29 november 2020 neemt het kunstproject Skawager zijn intrek in het Glazen Huis op de Kaai in Sint-Amands. 4 oktober is het Werelddierendag, een betere kick-off voor deze tentoonstelling is haast niet mogelijk. Skawager presenteert in deze expo bio-assemblages waarbij kunst en taxidermie elkaar treffen. De expo zal in deze periode variëren en ook schilderijen en ... Lees meer »

Vanaf 4 oktober tot 29 november 2020 neemt het kunstproject Skawager zijn intrek in het Glazen Huis op de Kaai in Sint-Amands.
4 oktober is het Werelddierendag, een betere kick-off voor deze tentoonstelling is haast niet mogelijk. Skawager presenteert in deze expo bio-assemblages waarbij kunst en taxidermie elkaar treffen. De expo zal in deze periode variëren en ook schilderijen en tekeningen komen aan bod.
Het duo achter Skawager, Raf Veulemans en Miraschi, besloten in 2012 hun sporadische samenwerking om te vormen tot een blijvend kunstproject “Skawager”. Beiden delen een diepe bezorgdheid over de wereld en specifiek over de natuur. De boodschap achter de kunstwerken in het Skawager-project zijn soms subtiel en soms expliciet aanwezig. Wetenschap, kunst en natuur komen samen in de bio-assemblages. Schilderijen en etsen worden toegevoegd en maken het plaatje compleet. Net als aaseters werken de kunstenaars vaak met dode materialen of gebruiken ze het als inspiratie. Afval is nooit afval, maar het begin van iets nieuws.

Zaterdag 31 oktober doet Skawager een performance op zelfgemaakte instrumenten. Een verzameling van donkere klanken en impressies zal dan over de Schelde trekken.

Skawager/SKWG
[ska-wa-ger -> skăv′ən-jər)]
1. An animal, such as a vulture or housefly, that feeds on dead or decaying matter.
2. One that scavenges, as a person who searches through refuse for useful items.
3. Chemistry A substance added to a mixture to remove or inactivate impurities.
Website: 4. Art Project by Raf Veulemans & Miraschi

Meer info:
https://skawager.wordpress.com/art/
https://www.facebook.com/skawager

Deze expo loopt van 4 oktober tot en met 29 november in het Glazen Huis in Sint-Amands. De expo is de hele dag door te bezichtigen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Glazen Huis
Kaai
2870 Puurs-Sint-Amands
Van zo 4 oktober 2020 00:00 tot zo 29 november 2020 23:59
cc Binder Puurs
gratis
raf.veulemans@hotmail.com, miranda.schildermans@telenet.be
www.ccbinder.be