u bent hier

expo Peter Morrens

Meerdere kunstvormen


Peter Morrens is een kunstenaar die moeilijk in één categorie onder te brengen is. Hij hanteert uiteenlopende beeldtalen: hij tekent en schrijft onder verschillende namen, maakt kunstenaarspublicaties, schildert, ontwerpt architecturale installaties en laadt alles op in performances. Zijn artistieke productie zou je dan ook het best kunnen omschrijven als ‘explosief’. De centrale rol die ... Lees meer »

Peter Morrens is een kunstenaar die moeilijk in één categorie onder te brengen is. Hij hanteert uiteenlopende beeldtalen: hij tekent en schrijft onder verschillende namen, maakt kunstenaarspublicaties, schildert, ontwerpt architecturale installaties en laadt alles op in performances.

Zijn artistieke productie zou je dan ook het best kunnen omschrijven als ‘explosief’.

De centrale rol die Peter Morrens in zijn veelvoudig, steeds veranderend oeuvre inneemt, is die van stoorzender. Door een onophoudelijk kijken naar de wereld stelt hij, met de nodige dosis humor, alles rondom zich in vraag: ons dagelijks taalgebruik en sociaal gedrag, onze existentiële twijfels, de algemene conventies in de kunstwereld en politieke stellingen worden kritisch belicht. Ook zijn eigen creaties en biografische anekdotes worden hierbij niet gespaard.

Morrens biedt in de Warande geen overzicht van zijn werk, wel een inzicht. In een kabinet maakt de bezoeker kennis met de affiniteiten van de kunstenaar door het samenbrengen van werken van 35 (inter)nationale collegae. Je herkent er zijn fascinatie voor tijd, zinnelijkheid, seks, onrust, ambiguïteit, absurditeit en verwarring.

Op veelvormige, beeldende manieren en via verschillende (sluip)wegen betrekt hij de toeschouwer bij zijn blik op de wereld: kijken en bekeken worden. De Expozaal van de Warande wordt in handen van Peter Morrens een geestig parcours waarin de bezoeker gestuurd en gedwongen wordt ontwapenende keuzes te maken.

praktisch
Reserveren is verplicht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
Van 6 februari 2021 tot 18 april 2021 (wo van 10:00 tot 17:00
do van 10:00 tot 17:00 vr van 10:00 tot 17:00
za van 10:00 tot 17:00
zo van 10:00 tot 17:00)
Cultuurhuis De Warande
gratis
www.warande.be
www.petermorrens.com