u bent hier

Expo Kette und Schuss


Kette und schuss, of "schering en inslag", kennen we enerzijds uit de 18de eeuw, als een heel romantisch begrip, dat de toevallige maar perfecte ontmoeting tussen twee mensen weergeeft, het gaat over liefde en vriendschap. Het gaat over mensen die perfect bij elkaar passen, over dingen die perfect bij elkaar passen. Schering en inslag, is een gekend begrip bij wie weeft: bij weven horen de ... Lees meer »

Kette und schuss, of "schering en inslag", kennen we enerzijds uit de 18de eeuw, als een heel romantisch begrip, dat de toevallige maar perfecte ontmoeting tussen twee mensen weergeeft, het gaat over liefde en vriendschap. Het gaat over mensen die perfect bij elkaar passen, over dingen die perfect bij elkaar passen.

Schering en inslag, is een gekend begrip bij wie weeft: bij weven horen de draden samen, anders heb je geen doek. Schering en inslag is het begrip, de basis van hoe weven gebeurt. Weven is de basis van alles wat we kennen van textiel. Weefsels zijn stoffen die gemaakt worden door het dooreen rijgen van inslagdraden en kettingdraden. De curatoren verkiezen het Duits, "Kette und Schuss".

KETTE UND SCHUSS, dat is de expo die op zondag 25 oktober start in cc Binder. Curatoren van dienst zijn de Belgische kunstenaars Ilse Van Roy en Hilde Overbergh.

Voor deze expo brengen kunstenaars Ilse Van Roy en Hilde Overbergh een aantal andere hedendaagse durvers mee naar cc Binder. De rode draad? Textiel. De expo KETTE UND SCHUSS gaat over de ontmoeting, over het heen en weer kijken en vragen stellen die anders binnensmonds gefluisterd of ingeslikt blijven.

Over de curatoren
Hilde Overbergh (1964) maakt schilderijen en objecten die ze samenbrengt in installaties. Ze behaalde een master in de schilderkunst aan de Otis art Institute Los Angeles, een bachelor in vrije grafiek aan de Academy of art college San Francisco en een master in beeldende kunst aan de PXL Hasselt.

Ilse Van Roy (1978) leidt sinds 2007 de glasstudio van de PXL-MAD School of Arts in Hasselt. Daar begeleidt ze bachelor- en masterstudenten in de vrije kunsten bij het inzetten van glas in hun artistieke oeuvre.

KETTE UND SCHUSS is even gesloten voor het publiek. We volgen de corona-maatregelen op de voet, van zodra het weer kan openen we de expo weer.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CC Binder
Forum 9
2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Van do 3 december 2020 11:00 tot zo 13 december 2020 18:00
cc Binder Puurs
gratis
www.hildeoverbergh.com
www.ilsevanroy.be