u bent hier

Expo door de Academie van Geel: Wat doet kunst?


“Kunst” is het thema van de Jeugdboekenmaand. Kunst is een fantastisch middel om iets uit te drukken, of dat nu gaat over jezelf of over een idee of een gedachte, een gevoel, een sfeer of nog iets anders. Het zet iets in beweging en het trekt je verbeelding op gang. Het roept een gevoel op en prikkelt de nieuwsgierigheid. Het zet je aan het denken. Je zou kunnen zeggen dat het kunstwerk op ... Lees meer »

“Kunst” is het thema van de Jeugdboekenmaand.
Kunst is een fantastisch middel om iets uit te drukken, of dat nu gaat over jezelf of over een idee of een gedachte, een gevoel, een sfeer of nog iets anders. Het zet iets in beweging en het trekt je verbeelding op gang. Het roept een gevoel op en prikkelt de nieuwsgierigheid. Het zet je aan het denken. Je zou kunnen zeggen dat het kunstwerk op zich pas het begin is … in elk geval het begin van een boeiende kinderkunsttentoonstelling tijdens de Jeugdboekenmaand in de bib.
De basisschool van Winkelomheide krijgt dit schooljaar een Kunstkuur.
Elke week komen er drie kunstenaars vanuit de twee Geelse Academies (Kunstacademie en Academie Muziek, Woord en Dans), om de kinderen een artistieke injectie te geven. De rode draad doorheen de wekelijkse Kunstkuren zijn “boeken”.
Vanuit de gekozen boeken werd er de laatste maanden geschilderd, getekend, gedrukt, toneel gespeeld, gedanst, en gedichten gelezen.
Benieuwd naar wat dit al voor boeiends en moois heeft opgeleverd?
Kom dan zeker kijken naar de “boekenkunstkuur-tentoonstelling” in de bib van Geel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bibliotheek Geel
Werft 30
2440 Geel
Van ma 2 maart 2020 00:00 tot di 31 maart 2020 23:59
Stad Geel – bibliotheek
gratis
bibliotheek@geel.be
014566750
geel.bibliotheek.be