u bent hier

expo 75 jaar Suske & Wiske - De Antwerpse Avonturen - UITGESTELD

9 +

Strips


Stap in onze teletijdmachine en kijk hoe Suske en Wiske al 75 jaar lang avonturen beleven in Antwerpen dankzij Willy Vandersteen en zijn opvolgers! Antwerpse avonturen Jommeke heeft Zonnedorp, maar Suske en Wiske hebben Antwerpen!  Suske en Wiske zijn zot van A. Regelmatig duikt onze metropool op als achtergrond, en soms eist onze stad een hoofdrol op in hun dolle avonturen. Dat Vandersteen ... Lees meer »

Stap in onze teletijdmachine en kijk hoe Suske en Wiske al 75 jaar lang avonturen beleven in Antwerpen dankzij Willy Vandersteen en zijn opvolgers!

Antwerpse avonturen

Jommeke heeft Zonnedorp, maar Suske en Wiske hebben Antwerpen!  Suske en Wiske zijn zot van A. Regelmatig duikt onze metropool op als achtergrond, en soms eist onze stad een hoofdrol op in hun dolle avonturen.


Dat Vandersteen koos voor Antwerpen als thuisstad voor Suske en Wiske is natuurlijk geen toeval. Hij werd zelf geboren op een steenworp afstand hiervandaan, in een kleine woning aan het Stuivenbergplein. Vandersteens geesteskinderen zijn rasechte Antwerpse bengels, zoals Vandersteen dat zelf ook was. Hij liet hen de avonturen beleven waarover hij als kind al fantaseerde met zijn vriendjes en die hij voor hen tekende op de stoeptegels in de Seefhoek.


In de vroegste avonturen van Suske en Wiske spraken de hoofdrolspelers nog onvervalst Antwerps, de taal waarmee Vandersteen was opgegroeid. Het droeg bij aan de authenciteit, de herkenbaarheid en de populariteit van Vandersteens succesreeks. Suske en Wiske spraken de taal van het volk. En zo leerde Vandersteen zijn volk strips lezen. Wist je trouwens dat Suske en Wiske ondertussen vertaald is in 34 talen en/of dialecten? Zo kan je hun avonturen bijvoorbeeld lezen in het Russisch, het Chinees, het Portugees, het Spaans en het Swahili.


EXPO

Vanaf eind november krijgt bibliotheek Permeke de striphelden van de Seefhoek op bezoek. Stap er in de teletijdmachine, laat je terug flitsen over de grenzen van tijd en ruimte en kom met je eigen ogen zien hoe Suske, Wiske, tante Sidonia, Jerom en Lambik nu al 75 jaar lang avonturen beleven in onze koekenstad!


De expo is vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib.

Standaard Uitgeverij
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26
2060 Antwerpen
Van 28 november 2020 tot 20 december 2020
Bibliotheek Permeke
gratis
www.permeke.org/nl/event/80740/expo