u bent hier

Every word was once an animal

Tekst en muziektheater


Over wat we niet zijn, over levenswijzen die we nooit volgden in talen die we nooit spraken. Een fractie van alles wat we nooit werden, regels en gebruiken die ons nooit leidden, moraal die geen mens ooit volgde. Van alle eindeloze mogelijkheden, koos de mensheid er één. We tonen u er één meer. De voorstelling begint wanneer iemand op scène komt, naar de microfoon stapt, de hoogte aanpast en ... Lees meer »

Over wat we niet zijn, over levenswijzen die we nooit volgden in talen die we nooit spraken. Een fractie van alles wat we nooit werden, regels en gebruiken die ons nooit leidden, moraal die geen mens ooit volgde. Van alle eindeloze mogelijkheden, koos de mensheid er één. We tonen u er één meer.

De voorstelling begint wanneer iemand op scène komt, naar de microfoon stapt, de hoogte aanpast en begint te spreken. De persoon die dit gaat doen, is goed in beginnen. Iedereen wou die scène graag spelen, maar het lot heeft beslist wie het wordt. Als je begint, zet je de toon voor de hele voorstelling. En dat is niet gemakkelijk, beginnen. Het is een zware verantwoordelijkheid, want als de eerste zinnen goed gedaan zijn, als die goed landen, wel, dan is dat pure magie. Het begin kan uiteraard niet voor eeuwig doorgaan. De rest van de voorstelling moet ook gebeuren en neen, we gaan niets verklappen. Maar vertrouw ons, we vertellen u verhalen. In Every Word Was Once An Animal danst Ontroerend Goed op het dunne koord tussen de waarheid en een andere waarheid. Vergeet wat u net las. Onthoud gewoon dat een halve waarheid vaak een grote leugen is.

ALEXANDER DEVRIENDT (REGIE & TEKST), ANGELO TIJSSENS, CHARLES PURCELL & CAST (TEKST), AARON J. GORDON, BASTIAAN VANDENDRIESSCHE, CHARLOTTE DE BRUYNE, KAROLIEN DE BLESER, SHÔN DALE-JONES (SPEL)

THEATRE ROYAL PLYMOUTH, KUNSTENCENTRUM VOORUIT EN RICHARD JORDAN PRODUCTIONS (COPRODUCTIE)

DEZE PRODUCTIE KWAM TOT STAND MET DE STEUN VAN DE BELGISCHE FEDERALE OVERHEID (TAX SHELTER), DE VLAAMSE OVERHEID EN DE STAD GENT

SANE DE WILDE (FOTO)

Ontroerend Goed
ccBe - Schouwburg (ongenummerd)
Driekoningenstraat 126
2600 Berchem
do 10 december 2020om 20:00wo 9 december 2020om 20:00
cultuurcentrum Berchem | CC Berchem
€ 14,0
Bestel tickets
www.ccbe.be/nl/event/59720/every-word...