u bent hier

Erfgoed in het heemmuseum in de kijker!


Reeds tientallen jaren zorgt Heemkring Het Molenijzer voor het beheer en behoud van het lokale erfgoed in de gemeente. Als belangrijkste realisatie is er na meer dan een halve eeuw een immens heemmuseum op de Ixenheuvel. Eens door de deur komt men er in een sfeer waar groen, rust en nostalgie de boventoon voeren. U maakt er kennis met het dagelijkse leven van het nabije en verre verleden. ... Lees meer »

Reeds tientallen jaren zorgt Heemkring Het Molenijzer voor het beheer en behoud van het lokale erfgoed in de gemeente. Als belangrijkste realisatie is er na meer dan een halve eeuw een immens heemmuseum op de Ixenheuvel. Eens door de deur komt men er in een sfeer waar groen, rust en nostalgie de boventoon voeren. U maakt er kennis met het dagelijkse leven van het nabije en verre verleden.
Binnen de muren van het museum vindt de bezoeker een schat aan informatie over het verleden van onze gemeente. Kenmerkend voor het museum is de in alle opzichten breed samengestelde collectie. Hierin staat het dagelijkse leven in de Kempen in al zijn facetten centraal.

Tijdens Open Monumentendag zal de heemkring het museum openstellen, waar de liefhebber in zijn bubbel de rijke geschiedenis en erfgoed kan ontdekken. Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en ook voor kinderen zeker een aanrader.
Voor de kinderen is er dan weer een ruime speeltuin met allerlei leuke speeltoestellen. Ook de cafetaria zal open zijn voor de dorstige bezoekers. De deuren staan open van 10u tot 20u.

Respecteer de afstand met anderen! Mondmasker verplicht!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Heemmuseum Het Molenijzer
Heuvel 41b
2580 Putte
zondag 13 september 2020 van 10:00 tot 20:00
Heemkring Het Molenijzer
gratis
www.bloggen.be/heemkringputte