u bent hier

Erevrederechter JAN NOLF met KRITISCHE KIJK op JUSTITIE. AFGELAST.

18 +

Samenleving


RECHTVAARDIGHEID in de toepassing van de wetgeving. Een van de pijlers van de rechtsstaat. Waarbij het aan de volksvertegenwoordiging is om het Recht in wetten vorm te geven en aan Justitie om Rechtvaardigheid in de organisatie en de uitspraken van zijn apparaat na te streven. Geen eenvoudige opdracht. Toevertrouwd aan professionelen, bewust van hun verantwoordelijkheid in de rol die de ... Lees meer »

RECHTVAARDIGHEID in de toepassing van de wetgeving. Een van de pijlers van de rechtsstaat. Waarbij het aan de volksvertegenwoordiging is om het Recht in wetten vorm te geven en aan Justitie om Rechtvaardigheid in de organisatie en de uitspraken van zijn apparaat na te streven.

Geen eenvoudige opdracht. Toevertrouwd aan professionelen, bewust van hun verantwoordelijkheid in de rol die de maatschappij van hen verwacht. Althans als we de hoofdrolspelers aan het werk zien in TV-programma’s als (eerder) ‘Het Parket’, ‘Procureurs’, of ‘Onderzoeksrechters’ en (nu nog) ‘De Rechtbank (op Vier).

En toch. Van waar dan die aanhoudende kritiek in de goegemeente en de media op wat er fout gaat in de organisatie van de justitie in dit land? En dan denken we aan structurele mankementen in de rechtspraak. De soms wraakroepende achterstand in de rechtsbedeling, de verschillende maatstaven bij de strafmaat, de procedurefouten als grond van vrijspraak, om nog te zwijgen over de bijbaantjes van magistraten zoals aangeklaagd in Knack van 2 september ll.

Over dat laatste, maar even goed omtrent tal van andere aspecten laten we graag Erevrederechter JAN NOLF
aan het woord.
Met zijn KRITISCHE KIJK OP JUSTITIE en als gewezen advocaat en vrederechter wijst hij ons uit eigen ervaring op de tekortkomingen van ons rechtssysteem. En dat, met bijzonder veel aandacht voor de kwetsbaren in de samenleving en de rechtsbescherming die hen toekomt.
Verhindert de blinddoek van Justitie ook de inkijk in eigen boezem?

Praktisch:
Wanneer: maandag 23 november 2020 om 14 uur;
Waar: Gemeenschapscentrum ‘Werf 44’ – Schoolstraat 44 – Schilde; grote zaal;
Bijdrage: leden: 7€, nog-niet-leden: 10€
Voorinschrijving verplicht door storting voor 16 november op rekening NEOS: BE10 7330 5229 0104; betalen ter plaatse kan niet; ‘wie eerst komt, eerst maalt’;

Info: neosschildesgravenwezel@gmail.com of 03 658 24 38 (Walter Haentjens)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Gemeenschapscentrum WERF 44 Grote Zaal
Schoolstraat 44
2970 Schilde
maandag 23 november 2020 van 14:00 tot 17:00
NEOS Schilde/'s-Gravenwezel
€ 10,0
neosschildesgravenwezel@gmail.com
03 658 24 38
www.neosvzw.be/schilde