u bent hier

EEN(ZAAM)HEID OF DE KUNST VAN HET ALLEEN ZIJN

Persoon en relaties


Je eenzaamheid in de ogen kijken en tegelijk rustig bij jezelf blijven. Het lijkt op het eerste gezicht zo dat de oplossing van jouw eenzaamheid bij de ander ligt. Dat is slechts gedeeltelijk juist. De ander kan jouw eenzaamheid tijdelijk verlichten, maar niet oplossen. P. Lampe zegt: “Het omgekeerde van eenzaamheid is niet samenhorigheid, maar eenwording met jezelf. Want eenzaamheid is in ... Lees meer »

Je eenzaamheid in de ogen kijken en tegelijk rustig bij jezelf blijven.

Het lijkt op het eerste gezicht zo dat de oplossing van jouw eenzaamheid bij de ander ligt. Dat is slechts gedeeltelijk juist. De ander kan jouw eenzaamheid tijdelijk verlichten, maar niet oplossen. P. Lampe zegt: “Het omgekeerde van eenzaamheid is niet samenhorigheid, maar eenwording met jezelf. Want eenzaamheid is in werkelijkheid verwijderd zijn van het eigen zelf.”

In deze cursus vertrekken we vanuit bovenstaande invalshoek. In eerste instantie staan we onszelf toe om onze eenzaamheid te leren kennen en al zijn nuances en verschijningsvormen te exploreren. Vervolgens leren we manieren om onze eenzaamheid in de ogen te kijken en tegelijk rustig bij onszelf te blijven. Ook de steun van de groep is belangrijk: je moet het zelf doen, maar niet alleen. En misschien ontdek je zo iets van de alchemie van een(zaam)heid. We werken met verschillende werkvormen: gesprek, ervaringsuitwisseling, meditatie, visualisatie, psycho-fysieke oefeningen, …

Begeleiding:
 Sammy Vienne (1956) is sociaal-pedagoog en heeft een eigen praktijk als coach, trainer en levensloopbegeleider (www.parelsgewijs.be).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Oost West Centrum
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 18
zaterdag 12 december 2020 van 10:00 tot 17:00
Oost West Centrum
€ 65,0
owc.be/alle-cursussen/eenzaamheid-of-...