u bent hier

"Een dure Vrede: de economische gevolgen voor België van WO I"

Samenleving


Als auteur van zijn tweede boek "Een dure Vrede" (2018) over de Eerste Wereldoorlog, brengt Mark De Geest voor onze afdeling het indrukwekkende verhaal over de teleurgang van België als economische en industriële grootmacht tijdens WO I. Voor de Eerste Wereldoorlog was België de op vijf na grootste industriële macht ter wereld. Overal ter wereld legden Belgische firma's spoorwegen aan en ... Lees meer »

Als auteur van zijn tweede boek "Een dure Vrede" (2018) over de Eerste Wereldoorlog, brengt Mark De Geest voor onze afdeling het indrukwekkende verhaal over de teleurgang van België als economische en industriële grootmacht tijdens WO I.

Voor de Eerste Wereldoorlog was België de op vijf na grootste industriële macht ter wereld. Overal ter wereld legden Belgische firma's spoorwegen aan en reden Belgische treinen en trams, tot in Latijns-Amerika en China toe. Belgische firma's bouwden de Parijse metro en legden de Oriënt Express aan. De beurs van Brussel was één van de tien belangrijkste beurzen ter wereld.
Aan die periode van ongekende welvaart kwam een bruusk einde toen Duitse legers in augustus 1914 België binnenvielen en het land kaalgeplukt achterlieten. België was zijn voormalige status als industriële grootmacht voor altijd kwijt.

Mark De Geest (1951) is regisseur en programmamaker en weet alles over de Eerste Wereldoorlog. Hij werkte als televisieregisseur bij de openbare omroep. Als programmamanager fictie was Mark De Geest ook een tijdlang verantwoordelijk voor het fictie-aanbod van Eén en was coördinator van het VRT-project "2014-18 -De Grote Oorlog 100 jaar".

Deze lezing geniet de steun van Literatuur Vlaanderen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart GC Brecht
Mudaeusstraat 9
2960 Brecht
donderdag 12 november 2020 van 20:00 tot 23:00
Davidsfonds Sint-Job-in-'t-Goor
gratis
dfsintjob@gmail.com
03/636.35.01 (Ludo Theunissen)