u bent hier

Echtscheiding en leven in een NSG. Wat is helpend voor kinderen?

6 +

Opvoeding


Eén op drie gezinnen valt vroeg of laat uiteen. Dat betekent ook dat er heel veel kinderen met deze situaties te maken krijgen. Als school kunnen we aan die situatie op zich vaak niets veranderen. We kunnen wel een heel belangrijke steun betekenen voor leerlingen die het moeilijk hebben. Daarvoor moeten we echter weten hoe we het best reageren, hoe we er kunnen voor zorgen dat deze kinderen en ... Lees meer »

Eén op drie gezinnen valt vroeg of laat uiteen. Dat betekent ook dat er heel veel kinderen met deze situaties te maken krijgen. Als school kunnen we aan die situatie op zich vaak niets veranderen. We kunnen wel een heel belangrijke steun betekenen voor leerlingen die het moeilijk hebben. Daarvoor moeten we echter weten hoe we het best reageren, hoe we er kunnen voor zorgen dat deze kinderen en hun ouders zich blijvend begrepen en aanvaard voelen. Dit uit zich in onze reactie op hun verhalen over één van de ouders, over de verblijfsregelingen, nieuwe partners ...
In de sessie proberen we zicht te krijgen op de mogelijke gevolgen van een scheiding voor kinderen en wat er voor zorgt dat kinderen het moeilijk kunnen hebben. Maar we staan ook stil bij beschermende factoren die ervoor zorgen dat kinderen niet de dupe hoeven te zijn of te blijven.
Ook krijgen we zicht op het typische van een nieuw samengesteld gezin om eventuele conflicten en zorgen in die gezinnen beter te kunnen begrijpen.
Begeleiding: Nadine Callens , 33 jaar leerlingenbegeleider vanuit een CLB en begeleidde ook groepen éénoudergezinnen na echtscheiding (vanuit gezinsbond).

Locatie: zaal De Kroon, Antwerpsesteenweg 2, Kapellen

Deze vorming is gratis.
Inschrijven via mail naar inschrijven@olo.be of bellen naar 03/633 99 05, met vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart zaal De kroon
Antwerpsesteenweg 2 Kapellen / oud gemeentehuis
2950 Kapellen
maandag 10 mei 2021 van 20:00 tot 22:00
Opvoedingswinkel Brasschaat
gratis
inschrijven@olo.be
03/633 99 05