u bent hier

Echo Beatty - Support act: Pauwel

Pop en rock


Echo Beatty voert je met haar songs mee op een reis doorheen je innerlijke landschap. In haar betoverende stem voel je de urgentie van het spelen en schrijven. Van Dinter en haar begenadigde muzikanten zullen slaan en zalven en leveren een muzikale trip, dansend tussen licht en donker.   Echo Beatty, de nom de plume van Annelies Van Dinter, brengt bezwerende songs met een rauw en melancholisch ... Lees meer »

Echo Beatty voert je met haar songs mee op een reis doorheen je innerlijke landschap. In haar betoverende stem voel je de urgentie van het spelen en schrijven. Van Dinter en haar begenadigde muzikanten zullen slaan en zalven en leveren een muzikale trip, dansend tussen licht en donker.


 


Echo Beatty, de nom de plume van Annelies Van Dinter, brengt bezwerende songs met een rauw en melancholisch randje en bezweert met haar beklijvende stem. In het najaar van 2019 kwam haar nieuwste EP 'Ode To The Attempt' uit op Unday Records. Op deze EP klinkt Echo Beatty opener en naakter als ooit tevoren en danst Van Dinter op de grenzen van alternatieve pop, indiefolk en rock met hier een daar een vleugje Americana. Denk aan PJ Harvey, Angel Olsen, Big Thief en Sharon Van Etten.


Als elfjarige leefde Van Dinter zich al uit op drums en begon ze in bandjes te spelen en op haar vijftiende leerde ze zichzelf een paar gitaarakkoorden en schreef ze haar eerste songs. Ze tourde als prille twintiger met de indie electronic artiest Styrofoam in Europa en de VS, begon met Echo Beatty en werd daarnaast doorheen de jaren, een frequent gevraagde side-kick, bij onder meer Trixie Whitley, Mauro Pawlowski, The Black Heart Rebellion en Bed Rugs.


Onder Echo Beatty bracht ze reeds twee full-albums uit ‘Tidal Motions’ (2013) en ‘Nonetheless’ (2016) waarvoor ze in de nationale pers jubelende recensies kreeg en verschillende keren doorheen Europa tourde en haar op podia van o.a. Pukkelpop en Eurosonic bracht.


Live voert Echo Beatty je met haar songs mee op een reis doorheen je innerlijke landschap. In haar betoverende stem voel je de urgentie van het spelen en schrijven. Van Dinter en haar begenadigde muzikanten zullen slaan en zalven en leveren een muzikale trip, dansend tussen licht en donker.
Support act: Pauwel


Pauwel is het project van Pauwel De Meyer. Pauwel maakte een donkere periode door, waarbij zelfs muziek hem geen hoop bood. Het bloed kruipt echter waar het niet kan gaan, en hij kwam al snel op zijn stappen terug en besloot om al die rusteloosheid te vertalen naar nieuwe muziek. Het nummer ‘Waves’ gaat over zijn diepste dal, terwijl opvolger ‘OMG’ al weer meer licht herbergt.


Pauwel vertrekt steeds vanuit zijn eigen persoonlijke ervaringen om snijdende mooie en fragiele muziek te produceren, waarbij de nummers fungeren als een meandering tussen zijn kinderlijke verwondering en volwassen nuchterheid. De singer-songwriter stelt zijn nieuwe E.P. in intieme setting in CC Merksem voor.


 

Echo Beatty - Support act: Pauwel
Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem
zaterdag 14 november 2020om 20:15
Cultuurcentrum Merksem | CC Merksem
€ 14,0
Bestel tickets
www.ccmerksem.be/nl/event/72287/suppo...