u bent hier

Eastman / Sidi Larbi Cherkaoui - Nomad

Moderne dans


De woestijn als een plek van ultieme vrijheid en isolement. In 'Nomad' vult een gigantisch beeld van een woestijn de hele achterwand van de scène. Dit afgelegen landschap is een metafoor voor ultieme vrijheid, maar ook voor de onmogelijkheid om te overleven zonder samenhorigheid, vriendschap en de steun van anderen. Sidi Larbi Cherkaoui wordt wereldwijd erkend als één van de meest ... Lees meer »

De woestijn als een plek van ultieme vrijheid en isolement.

In 'Nomad' vult een gigantisch beeld van een woestijn de hele achterwand van de scène. Dit afgelegen landschap is een metafoor voor ultieme vrijheid, maar ook voor de onmogelijkheid om te overleven zonder samenhorigheid, vriendschap en de steun van anderen.

Sidi Larbi Cherkaoui wordt wereldwijd erkend als één van de meest toonaangevende en origineelste choreografen van zijn generatie. Hij heeft een indrukwekkend oeuvre ontwikkeld dat op persoonlijke en eigenwijze manier de tradities van de grote culturen onderzoekt en bevraagt. Terugkerende elementen in zijn werk zijn spiritualiteit, het anders-zijn, de zoektocht naar identiteit, religie en de fascinatie voor andere culturen. Zijn handelsmerk is een genereuze, poëtisch-elegante en lyrische dansstijl.

Om je veiligheid te garanderen hanteren wij strikt de veiligheidsmaatregelen die de overheid oplegt in het kader van de coronacrisis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
vr 27 november 2020 van 18:30 tot 19:30 vr 27 november 2020 van 21:00 tot 22:00
Cultuurhuis De Warande
€ 27,0
www.warande.be