u bent hier

Dubbelconcerto van Brahms - Geannuleerd

Klassieke muziek


Twee artiesten die tegelijkertijd solo spelen: het lijkt een contradictio in terminis, maar voor Johannes Brahms is zijn Dubbelconcerto voor viool en cello vooral een liefdevolle terugblik naar het barokke concerto grosso. Toch wat de idee betreft, want vanaf de eerste noot barst de muziek van weldadige romantiek en is het genieten van het verrukkelijke samenspel tussen de eminente ... Lees meer »

Twee artiesten die tegelijkertijd solo spelen: het lijkt een contradictio in terminis, maar voor Johannes Brahms is zijn Dubbelconcerto voor viool en cello vooral een liefdevolle terugblik naar het barokke concerto grosso. Toch wat de idee betreft, want vanaf de eerste noot barst de muziek van weldadige romantiek en is het genieten van het verrukkelijke samenspel tussen de eminente meesterviolist Pinchas Zukerman en zijn echtgenote en formidabele celliste Amanda Forsyth. Anna Clyne’s Sound and Fury doet je eveneens naar adem happen. Daar laat de titel alleen al geen twijfel over bestaan. Nog meer energie klinkt doorheen de vier delen van de spetterende Vierde symfonie van Felix Mendelssohn, de levendige herinnering aan zijn reis in Italië vol tomeloze levenslust.

Met inleiding bij elk concert.

Programmaboekjes enkel in voorverkoop
Tot het einde van het jaar kan je je programmaboekje voor het concert enkel op voorhand online bestellen. Je ontvangt een voucher die je op de dag van het concert kan omwisselen voor een programmaboekje. Je kan ter plaatse geen programmaboekje meer kopen.

---

Update 28.10.2020
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de Vlaamse overheid op dinsdag 27 oktober extra maatregelen aangekondigd. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt alle geplande concerten en activiteiten tot en met 22 november te annuleren. Ticketkopers worden zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht.

Update 26.10.2020
Solisten Pinchas Zukerman en Amanda Forsyth kunnen onder de huidige omstandigheden niet afreizen naar België. Zij worden vervangen door cellist Gautier Capuçon en violiste Veronika Eberle.

Update 23.10.2020
Op vrijdag 23 oktober werd door de regering aangekondigd dat de maximale capaciteit van de Koningin Elisabethzaal wordt aangepast naar 200 personen. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om onze concerten op een veilige en aangename manier bij te wonen, kiezen we ervoor om dit concert twee keer op één avond uit te voeren. Ticketkopers worden hierover persoonlijk op de hoogte gebracht.

Update 01.10.2020
Om ervoor te zorgen dat je op een veilige en comfortabele manier van het concert kan genieten, moeten we onze concerten voorlopig wat inkorten. Daarom vervalt het eerste werk op het oorspronkelijke programma, Sound and Fury van Clyne. De rest van het programma blijft ongewijzigd.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koningin Elisabethzaal / Elisabeth Center
Koningin Astridplein 26
2000 Antwerpen
vr 30 oktober 2020 van 18:30 tot 19:45 vr 30 oktober 2020 van 20:45 tot 22:00
Antwerp Symphony Orchestra
€ 18,0
+32 (0)3 213 54 06