u bent hier

Driemaal cello

Klassieke muziek


Liefhebbers van de cello kunnen hun hart ophalen tijdens dit concert. Niet één, maar drie solocellisten maken hun opwachting. De Zweedse componist Anders Hillborg schreef op vraag van het Antwerp Symphony Orchestra een nagelnieuw celloconcerto voor meestercellist Nicolas Altstaedt, en voor het 100e sterfjaar van Max Bruch speelt Camille Thomas de altvioolpartij uit het Concerto voor klarinet, ... Lees meer »

Liefhebbers van de cello kunnen hun hart ophalen tijdens dit concert. Niet één, maar drie solocellisten maken hun opwachting. De Zweedse componist Anders Hillborg schreef op vraag van het Antwerp Symphony Orchestra een nagelnieuw celloconcerto voor meestercellist Nicolas Altstaedt, en voor het 100e sterfjaar van Max Bruch speelt Camille Thomas de altvioolpartij uit het Concerto voor klarinet, altviool en orkest op haar cello. Het populaire Violoncelles, vibrez! van de Italiaan Giovanni Sollima zet Camille Thomas samen met onze eigen cello-aanvoerder Raphael Bell in de spotlights en Fabien Gabel besluit met Messiaens intense Les offrandes oubliées op beklijvende wijze deze avond vol verrassing en virtuositeit.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koningin Elisabethzaal / Elisabeth Center
Koningin Astridplein 26
2000 Antwerpen
vrijdag 23 oktober 2020 van 20:00 tot 22:00
Antwerp Symphony Orchestra
€ 13,0
www.antwerpsymphonyorchestra.be/nl/dr...
+32 (0)3 213 54 06