u bent hier

Donderdag van de Poëzie

18 +

Literatuur


Dit is jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Anne Meerbergen over haar poëziebundel 'Aanmoederen'. Aanmoederen Aanmoederen is het opgemerkte debuut van Anne Meerbergen (1954). Ze volgde Literaire Creatie in Ekeren en poëzie aan de Schrijversacademie in Antwerpen. Meerbergen dicht eerlijk, ontroerend en confronterend over symbiose en afstand tussen ... Lees meer »

Dit is jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Anne Meerbergen over haar poëziebundel 'Aanmoederen'.

Aanmoederen

Aanmoederen is het opgemerkte debuut van Anne Meerbergen (1954). Ze volgde Literaire Creatie in Ekeren en poëzie aan de Schrijversacademie in Antwerpen. Meerbergen dicht eerlijk, ontroerend en confronterend over symbiose en afstand tussen moeder en kind. Al te vaak worden moeders opgehemeld. Ze verdienen meer, moeten van hun sokkel gehaald worden. Dat maakt ze boeiend, geeft ze het lijf waarmee ze moeder werden terug. Aanmoederen is voor Meerbergen een handleiding, een voorhamer en een zwachtel.   


 


Donderdagen van de Poëzie

Antwerpen Boekenstad, Letterenhuis en bibliotheek Permeke trakteren je twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag tijdens de Donderdagen van de Poëzie.


In bibliotheek Permeke heeft Johan de Boose telkens een afspraak met een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde.


In het Letterenhuis polst Piet Piryns naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen. 


 


In bibliotheek Permeke:24/09/2020  Shari Van Goethem met "Tere stengels"
22/10/2020  Nerkiz Sahin met "Er was mij niets gevraagd"
26/11/2020  Anne Meerbergen met "Aanmoederen"


 


In het Letterenhuis:15/10/2020  Lies Van Gasse
19/11/2020  Jens Meijen
De gesprekken in het Letterenhuis zijn zonder live publiek, maar kunnen online bekeken worden vanaf 16 uur op AntwerpenLeest/streams.


 

Shari Van Goethem
Auditorium Permeke
De Coninckplein 25
2060 Antwerpen
donderdag 26 november 2020om 12:30
Antwerpen Boekenstad & Bibliotheek Permeke
gratis
Sign Up
www.permeke.org/nl/event/79989/anne-m...