u bent hier

Dochters van ondernemers (Podcast in vijf bedrijven) – ARSENAAL (online / podcast)

16 +


Hoe is het om op te groeien in een familiebedrijf? Wat hebben een tuinbouwbedrijf, een aannemersbedrijf, een schilder- en afwerkingsbedrijf en een beenhouwerij gemeen? In de zomer van 2019 ging Dochters van ondernemers in première op Theater Aan Zee, een voorstelling uit het leven gegrepen van de theatermaaksters die alle vijf opgroeiden in een familiebedrijf. In november 2020 gooide de ... Lees meer »

Hoe is het om op te groeien in een familiebedrijf? Wat hebben een tuinbouwbedrijf, een aannemersbedrijf, een schilder- en afwerkingsbedrijf en een beenhouwerij gemeen?

In de zomer van 2019 ging Dochters van ondernemers in première op Theater Aan Zee, een voorstelling uit het leven gegrepen van de theatermaaksters die alle vijf opgroeiden in een familiebedrijf. In november 2020 gooide de coronapandemie roet in het eten van de langverwachte tournee doorheen Vlaanderen. De dochters grepen de vrijgekomen tijd aan om eindelijk die podcastreeks te maken.

In vijf afleveringen met ronkende titels als ‘BMW & BTW’ en ‘BVBA Ambras’ vertellen de dochters over de pieken en dalen. Over ambras en grote liefde. Over passie en kloterij. Over ambacht en vakmanschap. Over trots maar ook over schaamte.
Ze onderzoeken en vertellen hoe het is om op hun manier een zelfstandige te zijn met als grootste inspiratiebron hun familie. Samen met Veerle Wullaert (Family dynamics in life and business) en Peter Heyrman (Historicus KADOC-KULeuven) vertellen ze vijf schone verhalen.

---

een podcast van en door Leen De Graeve, Annelore Crollet, Karlien Torfs, Julie Delrue, Marieke Anthoni en Nathalie Goossens
---
coaching Lucas Derycke
muziek Leen Diependaele (Samowar)
technische ondersteuning Dieter Lambrechts
---
een productie van ARSENAAL/LAZARUS
met dank aan alle geïnterviewden
---
affichebeeld Martial Prévert

Toon kaart ARSENAAL/LAZARUS (UiTPAS)
Hanswijkstraat 63
2800 Mechelen
di 16/03/21 van 20:15 tot 21:00
ARSENAAL / LAZARUS
gratis
www.arsenaallazarus.be/kalender/item/...