u bent hier

Dieter Vaganée Quartet

Jazz en blues


Dieter Vaganée Quartet is een groep die voornamelijk composities speelt van groepsleider Dieter Vaganée. Deze composities zijn heel gevarieerd en putten uit een wijd spectrum van stijlen waarin improvisatie steeds een belangrijk rol speelt. Momenteel word de set ook aangevuld met een paar van hun favoriete Jazznummers. Dieter Vaganée werd geboren in 1990. Hij is opgegroeid in een familie van ... Lees meer »

Dieter Vaganée Quartet is een groep die voornamelijk composities speelt van groepsleider Dieter Vaganée.

Deze composities zijn heel gevarieerd en putten uit een wijd spectrum van stijlen waarin improvisatie steeds een belangrijk rol speelt.

Momenteel word de set ook aangevuld met een paar van hun favoriete Jazznummers.

Dieter Vaganée werd geboren in 1990. Hij is opgegroeid in een familie van muzikanten, zijn ooms en zijn vader spelen allemaal blaasinstrumenten. Ze fascineren hem en vanaf zijn tiende kiest hij de Altsaxofoon als instrument. Hij bezoekt dan met zijn vader de Harmonie van Mechelen. Tegelijkertijd nam hij deel aan de Mechelse Muziekschool en studeerde klassieke Saxofoon bij Rudy Haemers. Heel jong ontwikkelde hij een grote belangstelling voor Jazz. Dit leidde hem op zijn zestiende naar het Conservatorium van Mechelen, waar hij les kreeg van Tom Mahieu. De passie voor muziek verlaat hem niet. Hij besluit zijn studie en muziekervaring voort te zetten. Hij beëindigde de Kunsthumaniora in Antwerpen onder leiding van Bart Defoort. Vervolgens bracht hij twee jaar door bij het Lemmensinstituut, onder leiding van Frank Vaganée en ging toen naar het Conservatorium van Antwerpen om lessen bij te wonen bij Ben Sluijs.


"I immediately saw that Natan Goessens was a talented drummer when I heard him playing in BLUEBIRD.

His Shuffle style was very precise and confident which is something you don't usually see in younger musicians. His energy and passion was clear to see and that’s what we were looking for in a drummer. His style is clean , precise and effective" — Neal Black

"Natan is niet zomaar een drummer die drumt, Natan is een drummer die musiceert. Het is haast niet te bevatten waar een jonge twintiger de inspiratie en de maturiteit haalde om in Blues precies de nodige accenten te leggen zoals alleen de zwarte muzikanten dat aanvoelen.

Dan moet je al 38 jaar actief met Bluesmuziek bezig zijn, om vast te stellen dat een knaap van 21 de beste Belgische Bluesdrummer is die je ooit hebt gehoord …" — Franky Bruneel / Back to the Roots

MUDA School of Arts - Docent Toni Vitacolonna (Brussels Jazz Orchestra)

LUCA School of Arts - Docent Dré Pallemaerts (Toots Thielemans, Philip Catherine, Bert Joris Quartet, Bill Carrothers Trio, Baptiste Trotignon Trio, Paul Lay Quartet en Melanie de Biasio Band)


Tim Eysackers begint aan zijn Master op het Lemmensinstituut in Leuven bij Ron van Rossum, na onder andere op de Kunsthumaniora van Antwerpen ook van Ewout Pierreux les gevolgd te hebben.

Voorts krijgt hij les van Frank Vaganée, Dré Pallemaerts en Peter Hertmans.

Met een voorliefde voor Jazz, Gospel en Klassieke Muziek is hij helemaal gefocust op zijn vak.


Benny Van Acker werd in Antwerpen geboren op 3 mei 1977. Beïnvloed door de muzikale klanken in huis ging Benny op negenjarige leeftijd naar de Muziekschool in Deurne. Daar leerde hij vier jaar lang Klarinet spelen.

Op zijn veertiende staakte hij zijn muzikale studies om zich volledig toe te leggen op het acteren (KJT A’pen, KNS A’pen/ Raamtheater en TAA). Op zijn zestiende herneemt hij zijn eerste passie en ontdekt hij de Basgitaar. Een jaar later legt hij er zich volledig op toe in de Kunsthumaniora van Antwerpen alwaar hij zijn middelbare studies heeft beëindigd. Dit gaf dan ook de aanleiding om verder te studeren en begon hij in 1997 zijn studies in het Conservatorium van de Hogeschool Gent. Hij studeerde zijn kandidatuursjaren bij Nic Thijs (Basgitaar) en vervolgde zijn Meestergraden op Contrabas bij Stefan Lievestro.

Benny behaalde naast zijn Diploma ‘Meester in Muziek’ ook zijn graduaat Leraar. Tijdens zijn studie kreeg hij de kans om verschillende Masterclasses te volgen, o.a. bij Maria Schneider (USA) waarmee hij vervolgens concerteerde op het Middelheim Jazz Festival (2001). Benny is naast leraar Jazz- en Lichte Muziek in de Stedelijke Academies van Roeselare, Waregem, Mechelen en Sint-Niklaas ook actief in tal van groepen waaronder The News Wing, Assunta Mano, Big Band ’86 (o.l.v. Marc Gofroid “Brussels Jazz Orchestra”), en Hijaz.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Huis De Min
Sint-Katelijnestraat 63
2800 Mechelen
zaterdag 26 september 2020 van 20:00 tot 22:00
Wonderful World
€ 25,0
info@vergaelen.net
0468/13 44 46
muziekschool-wonderfulworld.com/conce...