u bent hier

Die Verdammte Spielerei – Seniorie De Spielerei *try out*


Het leven gaat snel, de vergrijzing nog sneller. We kunnen ons dus maar beter voorbereiden. De Spielerei blikt vooruit op de toekomst. Geen futuristische ruimtereizen of Star Wars-taferelen. Maar de realiteit. Even doorspoelen naar 2050. Gemiddelde leeftijd van de spielerei: 70 jaar. Haaruitval, steunkousen en stoma’s. Vinden we wel genoeg vrouwen in het door ons gekozen rusthuis? Maken de ... Lees meer »

Het leven gaat snel, de vergrijzing nog sneller. We kunnen ons dus maar beter voorbereiden. De Spielerei blikt vooruit op de toekomst. Geen futuristische ruimtereizen of Star Wars-taferelen. Maar de realiteit. Even doorspoelen naar 2050. Gemiddelde leeftijd van de spielerei: 70 jaar. Haaruitval, steunkousen en stoma’s.

Vinden we wel genoeg vrouwen in het door ons gekozen rusthuis? Maken de verpleegkundigen ons wel lekkere pureepatatjes? Krijgen we daar wel iets om te drinken? Kunnen we met valse tanden nog wel op een saxofoon blazen? Waar gaat de wereld naartoe? En hoe zetten we de toekomst naar onze hand?

Allemaal vragen waarop Stefaan probeert een antwoord te formuleren. Het is beter om er nu al over na te denken en er ons reeds in te wentelen. Want elke dag, is een dag dichter bij de koffietafel.

“Heerlijk absurde muzikale humor”
“Ze zijn verdammt goed!”
“Die Verdammte Spielerei bezorgde mij een fantastische zaterdagavond. Ik heb gelachen. Vaak en veel. Er wordt wel eens gezegd dat lachen gezond is. Zij zorgden ervoor dat ik als een meer dan gezond mens die zaterdagse nacht instapte. Voor die gezondheidskuur wil ik hen uitgebreid danken.”

Credits: Die Verdammte Spielerei:
Stefaan De Winter: tekst, spel en zang
Roeland Vanhoorne: sopraansax, klarinet
Pieterjan Vandaele: altsax
Bjorn Verschoore: tenorsax
Thomas Van Gelder: baritonsax, dwarsfluit
Ruben Cooman: percussie

Herwig De Weerdt: regie
Mareille Labohm: scenografie

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis Altena - kapel
Antwerpsesteenweg 79
2550 Kontich
donderdag 7 januari 2021 van 20:00 tot 21:30
Vrijetijdsdienst Kontich
€ 14,0
webshopkontich.recreatex.be/Tickets/O...
uitwinkel@kontich.be
03 450 78 31