u bent hier

De Wonderbare Visvangst - een dialoog


Peter Paul Rubens schilderde in 1618-1619 "De wonderbare visvangst" voor het altaar van de gilde van de Mechelse visverkopers in de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk. Tot nu, 400 jaar later, bleef het schilderij - met uitzondering van de inbeslagname door Napoleon einde 18e eeuw - in de kerk. In 1816 keerde de triptiek terug. Eind 2020 start de restauratie in de kerk, in de zijkapel waar ... Lees meer »

Peter Paul Rubens schilderde in 1618-1619 "De wonderbare visvangst" voor het altaar van de gilde van de Mechelse visverkopers in de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk. Tot nu, 400 jaar later, bleef het schilderij - met uitzondering van de inbeslagname door Napoleon einde 18e eeuw - in de kerk. In 1816 keerde de triptiek terug. Eind 2020 start de restauratie in de kerk, in de zijkapel waar het werk ook hing. De bezoeker zal de vorderingen ter plaatse kunnen volgen.

Deze restauratie is de aanleiding om actuele kunstenaars uit te nodigen tot een dialoog met het drieluik als schilderij, met de inhoud van het bijbelverhaal en met de huidige relevantie.
In voorbereiding van de confrontatie - gepland van mei tot september 2021 - van actuele kunst met het schilderij in de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk, organiseert galerie Transit een try-out van een aantal voorstellen van kunstenaars. In deze tentoonstelling in de galerie worden originele kunstwerken getoond, naast ontwerpen van interventies en installaties voor de tentoonstelling in de kerk.

Kunstenaars: Virginie Bailly, Arne Bastien, Daniël Bellon, Karel Breugelmans, Johan Creten, Luc Dondeyne, Wouter Feyaerts, Moritz Götze, Nikita Kadan, Allart Lakke, Thomas Raat, Christophe Terlinden, Jan Van Imschoot, Herman Van Ingelgem

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart galerie Transit
Zandpoortvest 10
2800 Mechelen
Van 25 oktober 2020 tot 20 december 2020
galerie Transit
gratis