u bent hier

De Wereld van Bobbejaan

Amusementsmuziek


Een hedendaagse ode aan het muzikale vakmanschap van Bobbejaan Schoepen, door Guido Belcanto, Isabelle A, Klaas Delrue en The Bobbejaan All Stars. Het is nu 10 jaar geleden dat Bobbejaan Schoepen is overleden. Tijd voor een herdenking. Deze keer slaan Isabelle A, Guido Belcanto en Klaas Delrue (Yevgueni) de handen in elkaar om zijn wereld te doen herleven. Bobbejaan was onze eerste ‘vedette’ ... Lees meer »

Een hedendaagse ode aan het muzikale vakmanschap van Bobbejaan Schoepen, door Guido Belcanto, Isabelle A, Klaas Delrue en The Bobbejaan All Stars.

Het is nu 10 jaar geleden dat Bobbejaan Schoepen is overleden. Tijd voor een herdenking. Deze keer slaan Isabelle A, Guido Belcanto en Klaas Delrue (Yevgueni) de handen in elkaar om zijn wereld te doen herleven.


Bobbejaan was onze eerste ‘vedette’ die een ongelooflijk muzikaal parcours heeft afgelegd. Hij was ‘onze’ cowboy, maar ook veel meer dan dat. We kennen allemaal ‘Lichtjes van de Schelde’, ‘Eerbied voor Jouw Grijze Haren’, ‘Café Zonder Bier’ en vele andere van zijn grootste hits. Ze zijn allemaal in ons collectief geheugen gegrift. Hij was de man die de ‘Amerikaanse Droom’ in de duistere na-oorlogse jaren en in de euforische fifties en sixties naar ons land bracht.Hij heeft een indrukwekkende muzikale erfenis nagelaten. Niet alleen met gekende maar ook met minder bekende maar verrassende pareltjes. Deze verdienen meer dan ooit om terug voor het voetlicht gebracht te worden.


Guido Belcanto is voor een deel opgegroeid met Bobbejaans muzikale nalatenschap; In zijn eigen omvangrijke werk is de link naar die traditie nog steeds herkenbaar.

Isabelle A, één van onze allerbeste en veelzijdigste zangeressen, hoeft ook niet meer voorgesteld te worden. Zij is uitgegroeid van een tieneridool tot een volwassen en geliefde artieste.

Ook Klaas Delrue, frontman van Yevgueni, werkt al ruim 15 jaar aan een zeer persoonlijke invulling van chanson, kleinkunst en poprock.

Ondanks beiden van een jongere generatie zijn, voelen ze toch een sterke band met het repertoire van Bobbejaan.

Dit alles ondersteund door het wonderbaarlijke orkest ‘The Bobbejaan All Stars’.


Deze nooit geziene muzikale combinatie zorgt zonder enige twijfel voor een onweerstaanbare en onvergetelijke avond.  Verwacht u niet aan een avondje gezapige nostalgie, maar denk aan een grandioze en hedendaagse ode aan het vakmanschap van één van onze allergrootste artiesten.


 

Isabelle A, Guido Belcanto, Klaas Delrue
Liers Cultuurcentrum - CC De Mol
Aarschotsesteenweg 3
2500 Lier
za 10 oktober 2020om 18:00za 10 oktober 2020om 21:00
liers cultuurcentrum
€ 22,0
Bestel tickets Bestel tickets
03 488 06 79
info@lierscultuurcentrum.be
03 480 06 36(fax)
www.lierscultuurcentrum.be