u bent hier

De Johannespassie van Bach

Klassieke muziek


Wie Pasen zegt, zegt Bach. Na de Mattheuspassie in 2020 brengt het Antwerp Symphony Orchestra dit seizoen de Johannespassie onder leiding van Christoph Prégardien. Dankzij zijn jarenlange expertise en meesterlijk gevoel voor muzikale zeggingskracht wordt hij internationaal beschouwd als een van de beste dirigenten van Bachs passies. De Johannespassie wordt ook wel ‘de enige opera van Bach’ ... Lees meer »

Wie Pasen zegt, zegt Bach. Na de Mattheuspassie in 2020 brengt het Antwerp Symphony Orchestra dit seizoen de Johannespassie onder leiding van Christoph Prégardien. Dankzij zijn jarenlange expertise en meesterlijk gevoel voor muzikale zeggingskracht wordt hij internationaal beschouwd als een van de beste dirigenten van Bachs passies. De Johannespassie wordt ook wel ‘de enige opera van Bach’ genoemd dankzij de dramatische scènes en de felle muziek – het huiveringwekkende openingskoor Herr, unser Herrscher doet je de haren ten berge rijzen. Tijdens dit passieconcert van Antwerp Symphony kan je luisteren naar Johannes’ verhaal over een krachtige, begeesterende Messias.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koningin Elisabethzaal / Elisabeth Center
Koningin Astridplein 26
2000 Antwerpen
vrijdag 2 april 2021 van 20:00 tot 22:00
Antwerp Symphony Orchestra
€ 18,0
www.antwerpsymphonyorchestra.be/nl/de...
+32 (0)3 213 54 06