u bent hier

De hoogste berg

18 +

Humor comedy, Tekst en muziektheater


Een theaterstuk op basis van het boek 'Een Jihad van Liefde' van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck. El Bachiri verloor zijn vrouw. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed zelf werkt dan als chauffeur in de Brusselse metro. Een theaterstuk op basis van het boek 'Een Jihad van Liefde' van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck. El Bachiri ... Lees meer »

Een theaterstuk op basis van het boek 'Een Jihad van Liefde' van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck. El Bachiri verloor zijn vrouw. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed zelf werkt dan als chauffeur in de Brusselse metro.

Een theaterstuk op basis van het boek 'Een Jihad van Liefde' van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck. El Bachiri verloor zijn vrouw. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed zelf werkt dan als chauffeur in de Brusselse metro. Hij praat in het boek over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid.Een 'Jihad van Liefde' verkocht ondertussen al meer dan 100.000 exemplaren en werd vertaald en uitgegeven in het Duits, Engels en Frans.


El Bachiri heet de Konstanzer Konzilspreis in ontvangst genomen. Deze Duitse prijs voor Europese tolerantie bekroont om de twee jaar een persoon of een organisatie die zich inzet voor Europese ontmoeting en dialoog. Op voordracht van Herman van Rompuy, oud-premier en voormalig voorzitter van de Europese Raad, gaat de prijs dit keer naar El Bachiri.

Robrecht vanden Thoren
Gravenhof
Louisalei 7
2660 Hoboken
zaterdag 12 december 2020om 20:00
Gravenhof Hoboken
€ 2,0
Bestel tickets
www.gravenhof.org/nl/event/79679/rash...