u bent hier

De grondleggers van de gouden eeuw

18 +

Samenleving


Het gebeurde in het laatste kwartaal in de 16de eeuw: de Tachtigjarige Oorlog, Willem van Oranje, Alexander Farnese, Marnix van Sint Aldegonde en de val van Antwerpen, de massale uittocht met vermogen, kennis en het protestantse geloof van de Brabanders en Vlamingen naar het Noorden. Er kwamen de ontdekkingstochten en de oprichting op 20 maart 1602 van de Verenigde Oostindische Compagnie ... Lees meer »

Het gebeurde in het laatste kwartaal in de 16de eeuw: de Tachtigjarige Oorlog, Willem van Oranje, Alexander Farnese, Marnix van Sint Aldegonde en de val van Antwerpen, de massale uittocht met vermogen, kennis en het protestantse geloof van de Brabanders en Vlamingen naar het Noorden.

Er kwamen de ontdekkingstochten en de oprichting op 20 maart 1602 van de Verenigde Oostindische Compagnie (V.O.C.) in de zes steden, Middelburg, Hoorn, Enkhuizen, Rotterdam, Delft en Amsterdam. Zij bestond bijna 200 jaar en was één van de pijlers voor de rijkdom in de Gouden Eeuw in de Republiek der Zeven Provinciën.

De Zuid-Nederlanders met Vlamingen, Brabanders en Henegouwers waren de belangrijke oprichters van deze V.O.C.

OPGELET! Om zoveel mogelijk mensen veilig te kunnen laten genieten van deze cursus zullen er geen tafels aanwezig zijn, zolang de coronamaatregelen gelden.

Voorzie eventueel zelf iets om op te noteren (harde kaft, kladblok). Aan het einde van de lessenreeks krijg je de cursus toegestuurd per mail.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
Van 17 september 2020 tot 15 oktober 2020
DINAMO
€ 24,0
dinamo.warande.be/agenda/94/Paul_Koop...
dinamo.warande.be/agenda/94/Paul_Koop...
dinamo.warande.be