u bent hier

De Dwarsligger


Yves Saerens, auteur van de historische roman ‘De Dwarsligger’, serveert het publiek tijdens een lezing in het Felixarchief uniek fotomateriaal van het vergeten Antwerpen van drie eeuwen geleden. Onder de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal ligt een loden sarcofaag met het 17de-eeuwse skelet van een man. De archeologen die de overledene in 1989 terugvinden noemen hem de ‘Dwarsligger’, omdat zijn ... Lees meer »

Yves Saerens, auteur van de historische roman ‘De Dwarsligger’, serveert het publiek tijdens een lezing in het Felixarchief uniek fotomateriaal van het vergeten Antwerpen van drie eeuwen geleden.

Onder de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal ligt een loden sarcofaag met het 17de-eeuwse skelet van een man. De archeologen die de overledene in 1989 terugvinden noemen hem de ‘Dwarsligger’, omdat zijn doodskist als enige niet in de rij ligt.

In zijn debuutroman geeft Yves Saerens deze zonderlinge figuur een eigen invulling: Jan, chirurgijn van het Knechtjeshuis van Antwerpen. Wanneer de pest voor de laatste keer oplaait, komt zijn verstandhouding met zowel Magistraat als Kerk onder druk te staan. Jans verhaal is verweven met dat van Ivan, een hedendaagse gids die gefascineerd is door de Dwarsligger.

De lezing is een virtuele reis langs o.a. het Groen Kerkhof, de Bakkerstoren, de Burcht en Het Paradijs.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart FelixArchief
Oudeleeuwenrui 29
2000 Antwerpen
vrijdag 8 december 2017 van 14:00 tot 15:00
gratis
familiekunderegioantwerpen.be/index.p...