u bent hier

De Boléro met Elim

Klassieke muziek


Een gestage opbouw van volume en suspens van wel een kwartier lang onder leiding van een onverstoorbare trom: dat is wat de Boléro van Ravel sinds jaar en dag zo populair maakt. Chef-dirigent Elim Chan wijst de talloze solisten aan tijdens deze showpiece voor orkest. Maar eerst speelt onze cello-aanvoerder Raphael Bell het prachtige Eerste celloconcerto van Saint-Saëns en De Boecks ... Lees meer »

Een gestage opbouw van volume en suspens van wel een kwartier lang onder leiding van een onverstoorbare trom: dat is wat de Boléro van Ravel sinds jaar en dag zo populair maakt. Chef-dirigent Elim Chan wijst de talloze solisten aan tijdens deze showpiece voor orkest. Maar eerst speelt onze cello-aanvoerder Raphael Bell het prachtige Eerste celloconcerto van Saint-Saëns en De Boecks ontwapenende Cantilene. De zondagochtend begint met Dukas’ L’Apprenti sorcier dat mede dankzij Goethes gelijknamige ballade en Disney’s Fantasia – waarin tovenaarsleerling Mickey Mouse een op hol geslagen bezemsteel probeert te temmen – onsterfelijk werd.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koningin Elisabethzaal / Elisabeth Center
Koningin Astridplein 26
2000 Antwerpen
zondag 8 november 2020 van 11:00 tot 13:00
Antwerp Symphony Orchestra
€ 13,0
www.antwerpsymphonyorchestra.be/nl/de...
+32 (0)3 213 54 06