u bent hier

Danscompagnie de Stilte

6 +

Tekst en muziektheater, Dance


Een eenvoudig verhaal met een triest begin en een gelukkig einde.Helaas is voor deze voorstelling een regisseuse aangetrokken die er niet veel van begrijpt. Het valt ook niet mee. Hoe kun je met twee dansers alle rollen laten zien: vader, Cinderella, stiefzusters, stiefmoeder, de goede fee, de prins Een eenvoudig verhaal met een triest begin en een gelukkig einde. Helaas is voor deze ... Lees meer »

Een eenvoudig verhaal met een triest begin en een gelukkig einde.Helaas is voor deze voorstelling een regisseuse aangetrokken die er niet veel van begrijpt. Het valt ook niet mee. Hoe kun je met twee dansers alle rollen laten zien: vader, Cinderella, stiefzusters, stiefmoeder, de goede fee, de prins

Een eenvoudig verhaal met een triest begin en een gelukkig einde.


Helaas is voor deze voorstelling een regisseuse aangetrokken die er niet veel van begrijpt. Het valt ook niet mee. Hoe kun je met twee dansers alle rollen laten zien: vader, Cinderella, stiefzusters, stiefmoeder, de goede fee, de prins,...?


Om de voorstelling goed te laten verlopen, besluit de regisseuse zelf de stiefmoeder en de goede fee te spelen. Ze zorgt ook voor alle spullen. Een muiltje, een kist, kleren, een bezem, een schoorsteen, een koets en een klok komen bekend voor. Maar wat moet je met een pompoen, muizen en ratten in een theater?


De regisseuse heeft veel om over na te denken. Dat kan als de piano klinkt en de dansers dansen.


Ze wordt geslingerd van triest naar vrolijk, van boos naar onzeker, verward, gekwetst en ontroerd. Het valt niet mee alle emoties te verwerken en ondertussen de dansers en de musici te vertellen wat ze moeten doen. Ze gaat steeds meer twijfelen over de afloop. Ze kent het verhaal niet meer… Wie helpt haar verder?


Choreografie: Jack Timmermans

muzikanten: Pianoduo Mephisto: John Gevaert en Katrijn Simoens

muziek: S. Prokofjeff 

dansers: Wiktoria Czakon en Christopher Havner.

actrice: Elena Peeters

Cinderella - iets met een schoentje 5+
cc De Kern
Kern 18
2610 Wilrijk
zondag 15 november 2020om 14:30
cultuurcentrum De Kern | CC De Kern
€ 6,0
Bestel tickets
www.ccdekern.be/nl/event/75061/dansco...