u bent hier

"Dagdromen in abstracte kunst"

Schilderkunst


Del Bosque, geboren in 1960 en getogen in België, is de jongste uit een gezin met 4 kinderen. Zijn vader schilderde in de loop der jaren enkele doeken waaronder een prachtige Maria die nog steeds in familie bezit is. Als klein kind ging hij soms mee met zijn ouders op de koffie bij Paul Delvaux, Marc Eemans en Arno Brecker. Naarmate de jaren voorbijgleden ging hij zich meer in de kunst gaan ... Lees meer »

Del Bosque, geboren in 1960 en getogen in België, is de jongste uit een gezin met 4 kinderen. Zijn vader schilderde in de loop der jaren enkele doeken waaronder een prachtige Maria die nog steeds in familie bezit is.
Als klein kind ging hij soms mee met zijn ouders op de koffie bij Paul Delvaux, Marc Eemans en Arno Brecker.
Naarmate de jaren voorbijgleden ging hij zich meer in de kunst gaan verdiepen van enkele bekende kunstenaars en kocht een paar litho’s van o.a. Salvador Dali, Miro & Picasso.
Op zijn verschillende reizen zal hij steeds bezoeken inplannen van tentoonstellingen, musea en cultuur evenementen.
Het is pas op latere leeftijd dat de drang zo groot geworden is om zelf kunst te gaan creëren. Hij zet zich aan de schildersezel en zal daar verschillende stijlen en technieken uitproberen. De inspiratie komt uit verschillende fragmenten en indrukken die hij heeft opgedaan gedurende zijn leven.
Hij durft het aan om zelf buiten de lijntjes kunst te gaan creëren en zo te gaan oefenen met verschillende producten en materialen maar ook om zelf technieken te gaan ontdekken. Regelmatig zal hij eerst een structuur aanbrengen om zo meer diepte en beweging in zijn doeken te verkrijgen.
De felle, dikwijls basis kleuren geven zijn werken een dynamische en warme uitstraling. Over de jaren heeft hij een hele collectie opgebouwd waarmee hij regelmatig tentoonstellingen en vernissages organiseert.
De prijzen van zijn werken zal hij bewust laag houden en dit om twee redenen.
1. Kunst moet betaalbaar blijven, zoveel mogelijk kunstzinnige mensen moeten zich ook die kunst kunnen aanschaffen
2. Doordat hij nog zoveel ideeën en inspiratie heeft moet er een verloop van zijn werken zijn zodanig dat hij ook verder kan blijven schilderen.
Elk werk van deze kunstenaar is een uniek stuk waar hij zich volledig heeft in overgelaten en waar hij met hart en ziel heeft aan gewerkt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Imelda ziekenhuis
Imeldalaan 9
2820 Rijmenam (Bonheiden)
Van zo 10 januari 2021 00:00 tot zo 31 januari 2021 23:59
0493 51 47 46