u bent hier

Dag van de Grune Plastron - 50 tinten natuur!


Zondag 21maart, dan begint de lente! Voor Natuurpunt Kempen is dit het signaal om haar werking onder het doopvont te houden. Dat doet de regionale door de "Dag van de Grune Plastron" te organiseren. In praktisch elke gemeente en in elk natuurgebied staat er wel een gids klaar met ... een groene plastron of een vlinderdas. De lente kan niet mooier beginnen dan met een gratis wandeling in één ... Lees meer »

Zondag 21maart, dan begint de lente! Voor Natuurpunt Kempen is dit het signaal om haar werking onder het doopvont te houden. Dat doet de regionale door de "Dag van de Grune Plastron" te organiseren. In praktisch elke gemeente en in elk natuurgebied staat er wel een gids klaar met ... een groene plastron of een vlinderdas. De lente kan niet mooier beginnen dan met een gratis wandeling in één van onze natuurgebieden. Voor Natuurpunt Markvallei komt er nog bij dat we ons veertigjarige bestaan met een jaar vertraging vieren.

50 tinten groen!!! Bij het startschot van de lente komen alle tinten groen tevoorschijn. Reden te meer om op zoek te gaan naar 50 tinten groen op de Kievitsheide in Sint-Jozef Rijkevorsel. Dit gebied maakte ooit deel uit van de ruim 900 hectare grote Abtsheide, die zich uitstrekte over het grondgebied van de huidige gemeenten Beerse, Merksplas en Rijkevorsel. Een groot deel van de historische “Kievit Heyde” werd echter in de 19de eeuw vergraven voor artisanale kleiwinning, de rest beplantte men met naaldhout. De wandeling start in de ochtend. Dan is alles nog fris-groen!!!

Info: gidsenwerkgroep@natuurpuntmarkvallei.be

Indien volzet verwijzen we graag naar onze andere activiteiten  van de Grune Plastron!

Toon kaart Kruispunt Vlimmersebaan - Gemeentebos
Gemeentebos 1
2310 Rijkevorsel
zo 21/03/21 van 09:00 tot 12:00
Natuurpunt Markvallei
Bestel tickets
bc.deklapekster@natuurpunt.be
www.natuurpunt.be/agenda/dag-van-de-g...