u bent hier

Cursus: Vogels kijken voor beginners (Niel)


Weet je dat er een groot verschil is tussen een huismus en een heggenmus, of tussen een koolmees en pimpelmees?  Heb je interesse om deze en nog een heleboel andere vogels te leren kennen, dan is deze cursus iets voor jou. Tijdens 2 infoavonden en 2 vogelkijkexcursies leer je de vogels kennen die in je tuin, in het park, het bos, of in de natuurgebieden langs onze grote rivieren aanwezig ... Lees meer »

Weet je dat er een groot verschil is tussen een huismus en een heggenmus, of tussen een koolmees en pimpelmees?  Heb je interesse om deze en nog een heleboel andere vogels te leren kennen, dan is deze cursus iets voor jou. Tijdens 2 infoavonden en 2 vogelkijkexcursies leer je de vogels kennen die in je tuin, in het park, het bos, of in de natuurgebieden langs onze grote rivieren aanwezig zijn.  Op het einde van deze cursus zal je leven niet meer hetzelfde zijn.

Voortaan zal je je tuin anders bekijken, ook bij elke wandeling of op reis zal je aandacht getrokken worden door de boeiende vogelwereld. De kans is ook groot dat je andere vogelkijkers gaat ontmoeten en zij zullen het zeker beamen: Vogels kijken maakt gelukkig.

De cursus Vogels kijken voor beginners wordt gegeven door Peter Hofman. Peter is een bevlogen vogelkijker en hij leert je de basis van het vogelkijken.

Programma 

De 2 theorieavonden gaan door in het Natuurhuis de Paardenstal in Niel, op donderdagen 17 en 24 januari, telkens van 19.30u tot 22u. Als hulp krijg je een mini vogelgids, waarin 200 vogelsoorten staan afgebeeld.

Op zaterdag 2 februari en zondag 17 februari gaan we op stap, in een rustig tempo, om de vogels te bekijken.  Tijdens de eerste excursie, die doorgaat in het Cleydaelbos te Aartselaar, kijken we vooral naar tuin- en parkvogels. De tweede excursie brengt ons naar het Noordelijk eiland in Wintam waar we vooral de aanwezige watervogels bestuderen.

Tijdens de excursies nemen we telkens 2 telescopen mee, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om naar de vogels te kijken. We voorzien ook enkele verrekijkers voor deelnemers die er zelf geen hebben.

Prijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt 24,00€, inclusief mini-vogelgids ter waarde van 6,00€.

Inschrijven

Stort 24 euro op rekening: BE70 0013 5986 4925 van Natuurpunt Rupelstreek, met vermelding "Cursus Vogels kijken voor beginners" + telefoonnummer + emailadres.

Er kunnen maximaal 20 mensen deelnemen, zodat er voldoende ruimte is voor vragen en het kijken door de telescopen.

Toon kaart Natuur.huis De Paardenstal
Boomsestraat 221
2845 Niel
do 17/01/19 van 19:30 tot 22:00 do 24/01/19 van 19:30 tot 22:00 za 02/02/19 van 13:30 tot 16:30 zo 17/02/19 van 13:30 tot 16:30
Natuurpunt Rupelstreek
ptrhofman@msn.com
www.natuurpunt.be/agenda/cursus-vogel...