u bent hier

cursus liplezen voor slechthorenden - gratis proefles

16 +

Gezondheid en zorg


Liplezen is een handig hulpmiddel voor slechthorenden. Door anders te kijken kan je een gesprek minder vermoeiend en weer aangenaam maken. Samen met een logopedist oefen je wekelijks in groep. Voor slechthorenden én horenden, familie, zorgverleners. Liplezen doe je met hoofd, hart en handen; lees de uitgebreide informatiefolder over liplezen of spraakafzien. Proefles liplezen of spraakafzien ... Lees meer »

Liplezen is een handig hulpmiddel voor slechthorenden. Door anders te kijken kan je een gesprek minder vermoeiend en weer aangenaam maken. Samen met een logopedist oefen je wekelijks in groep. Voor slechthorenden én horenden, familie, zorgverleners. Liplezen doe je met hoofd, hart en handen; lees de uitgebreide informatiefolder over liplezen of spraakafzien.

Proefles liplezen of spraakafzien gratis - de lessenreeks september 2018 – maart 2019 is betalend
Liplezen is, naast het dragen van hoorapparaten, een extra hulpmiddel in de communicatie van slechthorenden. Als slechthorende leer je wat je niet meer hoort, met andere zintuigen waar te nemen. Bij spraakafzien worden vooral de zintuigen ‘zien’ en 'voelen' versterkt. Een logopedist leert je de fijne kneepjes en je oefent in groep. Ook krijg je informatie over hulpmiddelen en tips voor een betere communicatie. Verder krijg je de kans om je eigen ervaringen te delen met lotgenoten.

Onder het motto ‘Liplezen, bekijk het van twee kanten’ staat de cursus open voor slechthorenden (al dan niet dragers van een hoorapparaat, een botverankerd hoortoestel of een cochleair implantaat) maar ook voor horenden, zoals familie, vrienden en zorgverleners of mensen die zich hiervoor interesseren. Deze ruimere aanpak opent perspectieven voor beide partijen.

De volledige cursus omvat 20 lessen van anderhalf uur,'s morgens of ‘s avonds, van eind september 2018 tot eind maart 2019, op verschillende plaatsen in Vlaanderen.

Download de folders op de website www.onder-ons.be
De vereniging Onder Ons zet zich in voor de belangen van slechthorenden en doofgewordenen in Vlaanderen.

http://www.onder-ons.be/weblinks/Liplezen-algemene-folder.pdf

http://onder-ons.be/onewebmedia/Folder%20Liplezen%202018-2019%20aug%202018.pdf

Bron: UiTinVlaanderen.be

Woonzorgcentrum Hof ter Schelde
August Vermeylenlaan 6
2050 Antwerpen 5 (Antwerpen)
Van 4 oktober 2018 tot 18 april 2019 (do van 19:00 tot 20:30,
Onder Ons vzw - Liga voor slechthorenden
€ 85,0
onder-ons@skynet.be
03 248 09 45
www.onder-ons.be
www.onder-ons.be/cursussen/aanmelden-...