u bent hier

Così - Deschonecompanie/muziektheater Transparant

Klassieke muziek


In ‘Così’ gaat Deschonecompanie/Muziektheater Transparant aan de slag met de opera ‘Così fan tutte’ van Wolfgang Amadeus Mozart en Lorenzo Da Ponte. Clara Cleymans schittert in één van de hoofdrollen in dit hedendaagse muziektheater! In ‘Così’ gaan regisseur Tom Goossens en pianist Wouter Deltour (DESCHONECOMPANIE) aan de slag met de opera ‘Così fan tutte’ van Wolfgang Amadeus Mozart en ... Lees meer »

In ‘Così’ gaat Deschonecompanie/Muziektheater Transparant aan de slag met de opera ‘Così fan tutte’ van Wolfgang Amadeus Mozart en Lorenzo Da Ponte. Clara Cleymans schittert in één van de hoofdrollen in dit hedendaagse muziektheater!

In ‘Così’ gaan regisseur Tom Goossens en pianist Wouter Deltour (DESCHONECOMPANIE) aan de slag met de opera ‘Così fan tutte’ van Wolfgang Amadeus Mozart en Lorenzo Da Ponte.

Op de scène verschijnen twee acteurs, twee klassieke zangers, een pianist en een violist. Elk van hen speelt een rol in dit verhaal. Samen filosoferen en discussiëren ze over het bestaan van fysieke trouw. Don Alfonso, een filosoof en tevens de pianist, beweert tegen twee jongemannen dat hun geliefden hen niet trouw kunnen blijven. De mannen eisen tegenbewijs, en zetten samen met hem een experiment op. Despina, de kamermeid en violiste, laat op haar beurt de vrouwen kennismaken met de vrije liefde. Geeft het resultaat Don Alfonso gelijk? En sterker nog: valt de liefde wel in een structuur te gieten?

“Goossens combineert aanstekelijk spel (waarin rechtstreeks naar het publiek gespeeld wordt) met weelderige virtuoze zang en zet beide zeer slim in: het spel houdt vaart in het verhaal, de zang zorgt voor de emotionele kleur. En de piano van Deltour is een trouwe gids.” - Els Van Steenberghe, Knack Focus

Toon kaart CC Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
woensdag 23 september 2020 van 20:30 tot 20:30
Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
€ 16,0
apps.ticketmatic.com/widgets/cultuurc...
info@zwaneberg.be
015 25 07 70
www.zwaneberg.be/e1448/deschonecompan...