u bent hier

Corpus Christi

Drama


Terwijl hij zijn straf voor moord uitzit, ervaart Daniel een religieuze roeping, maar door zijn criminele verleden zal hij nooit priester kunnen worden. Na zijn vrijlating wordt hij onterecht als priester ontvangen en deze kans grijpt hij met beide handen aan. Terwijl hij zijn straf voor een tweedegraads moord uitzit in een gesloten jeugdinstelling, ervaart Daniel een religieuze roeping maar ... Lees meer »

Terwijl hij zijn straf voor moord uitzit, ervaart Daniel een religieuze roeping, maar door zijn criminele verleden zal hij nooit priester kunnen worden. Na zijn vrijlating wordt hij onterecht als priester ontvangen en deze kans grijpt hij met beide handen aan.

Terwijl hij zijn straf voor een tweedegraads moord uitzit in een gesloten jeugdinstelling, ervaart Daniel een religieuze roeping maar door zijn criminele verleden zal hij nooit priester kunnen worden. Na zijn vrijlating wordt hij in een plattelandsdorp onterecht als priester ontvangen en deze kans grijpt hij met beide handen aan om zich daadwerkelijk als hun nieuwe parochiepriester op te werpen.

‘Corpus Christi’ stond dit jaar in het rijtje films dat het bij de Oscars aflegde tegen ‘Parasite’ in de strijd welke niet-Engelstalige film de beste was. Maar dit Poolse drama had al een zegetocht gemaakt langs allerlei filmfestivals. Het verhaal is op ware feiten gebaseerd, al heeft regisseur Komasa wat elementen toegevoegd om het drama op scherp te zetten. Niets in deze film is echter zo geïnspireerd als de casting van Bartosz Bielenia in de rol van jonge neppriester. Zodra hij tijdens zijn eerste eigen kerkdienst een imitatie doet van de aalmoezenier die het geloof in hem aanwakkerde, val je net zo hard voor zijn charmes als zijn parochieleden.

Toon kaart Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
wo 17 maart 2021 van 15:00 tot 15:00 wo 17 maart 2021 van 20:00 tot 20:00
Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
€ 6,0
apps.ticketmatic.com/widgets/cultuurc...
info@zwaneberg.be
015 25 07 70
www.zwaneberg.be/e1922/corpus-christi