u bent hier

Coronalert - de app (Online)

Computer en techniek


Hoe kan er een einde komen aan de ingrijpende coronapandemie? Eén mogelijkheid om een verdere verspreiding tegen te gaan, is te kijken met wie iemand die het virus heeft, contact heeft gehad. Die ‘contact-tracing’ gebeurt al een tijdje telefonisch vanuit de overheid. Maar sinds kort kan ook een app je contacten helpen bijhouden, en een je laten weten als je contact had met een drager van het ... Lees meer »

Hoe kan er een einde komen aan de ingrijpende coronapandemie? Eén mogelijkheid om een verdere verspreiding tegen te gaan, is te kijken met wie iemand die het virus heeft, contact heeft gehad. Die ‘contact-tracing’ gebeurt al een tijdje telefonisch vanuit de overheid. Maar sinds kort kan ook een app je contacten helpen bijhouden, en een je laten weten als je contact had met een drager van het virus. Die app heet Coronalert en is sinds eind september beschikbaar voor alle Belgen. Die app roept heel wat vragen op. Welke technologie steekt er achter, en beschermt die je privacy voldoende? Kan iemand mij de toegang tot bv. de supermarkt weigeren als ik volgens de app contact had met een besmet persoon? En heeft het wel zin om de app te installeren als je buur dat niet doet?
In deze workshop gaan we dieper in op deze en andere vragen over Coronalert. Aan het einde kan je goed geïnformeerd zelf de beslissing maken of je de app wel of niet wil gebruiken.

In samenwerking met Archeduc-Vormingplus Halle-Vilvoorde, Vormingplus Gent-Eeklo, Vormingplus Midden-en Zuid-West-Vlaanderen, Vormingplus-VHS regio Brugge, Vormingplus VHS Waas en Dender

Activity Members: Pieter Duysburgh

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Vormingplus regio Mechelen - Online
Adegemstraat, 79
2800 Mechelen
donderdag 12 november 2020 van 20:00 tot 21:30
Vormingplus regio Mechelen
gratis
regiomechelen@vormingplus.be
015 44 41 00
www.vormingplus-regiomechelen.be/acti...
regiomechelen@vormingplus.be
www.vormingplus-regiomechelen.be