u bent hier

Conversations With RHEA

Pop en rock


Iғ ʏᴏᴜ ᴡᴀɴᴛ ᴛʜᴇ ᴀɴsᴡᴇʀ - ᴀsᴋ ᴛʜᴇ ǫᴜᴇsᴛɪᴏɴ. Wie ooit al van ‘Conversations With Nick Cave’ heeft gehoord, weet wat te verwachten. Wij geven dit concept echter een Belgische twist, met de Gentse rockers van RHEA! Deze unieke avond staat volledig in het thema van muziek en open gesprek. Een beperkt publiek krijgt hierbij de kans om al hun vragen te stellen aan RHEA, geen enkel onderwerp is te ... Lees meer »

Iғ ʏᴏᴜ ᴡᴀɴᴛ ᴛʜᴇ ᴀɴsᴡᴇʀ - ᴀsᴋ ᴛʜᴇ ǫᴜᴇsᴛɪᴏɴ.

Wie ooit al van ‘Conversations With Nick Cave’ heeft gehoord, weet wat te verwachten. Wij geven dit concept echter een Belgische twist, met de Gentse rockers van RHEA!

Deze unieke avond staat volledig in het thema van muziek en open gesprek. Een beperkt publiek krijgt hierbij de kans om al hun vragen te stellen aan RHEA, geen enkel onderwerp is te vreemd. Bovendien kunnen de aanwezigen nog genieten van een live optreden!
-----
RHEA - Een gezonde liefde voor snoeiharde riffs, potige maar compacte songs en het occasionele shot whiskey verbindt deze heren tot het collectief dat Rhea heet. De rol van underdog zit de vijf Gentenaren in het bloed, en ze ontkrachten bovenstaande hardnekkige mythe dan ook maar al te graag bij elke kans die ze krijgen.

Iets meer dan vier jaar na hun eerste passage door de backstage catacomben van de AB (tijdens De Nieuwe Lichting 2016) stelde de band er in maart 2019 met trots hun nieuwe songs voor. Het kan verkeren in vier jaar tijd: de band toerde door zowat heel Europa, wisselde de ene gitarist voor de andere, nam de tijd om zich te ontwikkelen en zocht (én vond!) vooral een eigen sound. Harde gitaarriffs, stevige drums en krachtige songs werden het handelsmerk van dit vijftal.

Tijdens deze zoektocht werden ze bijgestaan door Alex Newport, die in de Brighton Electric studios (in, u raadde het al, Brighton) de songs voor Lust For Blood inblikte. In deze legendarische studio ging goed volk hen voor: onder andere Royal Blood, Nick Cave en The Cure passeerden er de revue. Ook Alex Newport zelf is geen onbeschreven blad: zijn werk met Bloc Party, Death Cab For Cutie en At The Drive-In ging niet onopgemerkt voorbij - maar genoeg namedropping.

Rhea is het levende, Belgische bewijs dat gitaarmuziek en rock-‘n-roll niet alleen relevant blijft anno 2020, maar ook innovatief en verbindend kan zijn. Dit bewijzen ze des te meer door hun laatste release ‘Lust For Blood’. De band blijft alvast vechten tegen de bierkaai, en hoopt u aan hun zijde te kunnen vinden.

❖❖❖❖ 𝑰𝑵𝑭𝑶 ❖❖❖❖
✪ VVK: €10
✪ Start VVK: woensdag 23/12 - 17u00

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Jeugdhuis Wollewei
Draaiboomstraat 6
2300 Turnhout
zondag 21 maart 2021 van 19:00 tot 22:00
Jeugdhuis Wollewei
€ 10,0
www.wollewei.be