u bent hier

Congres: Celan in de ogen van anderen

Poezie


Net voor de vernissage van de tentoonstelling ‘De reis, in het spoor van Paul Celan’ van de Utrechtse schilder Jan Mulder (1955) wordt een congres opgezet. Verschillende sprekers praten over Celan-adaptaties: professor Vivian Liska spreekt over zijn invloed op de Duitse poëzie, Ton Naaijkens gaat nader in op verwerkingen in de beeldende kunsten, Ewout van der Knaap spreekt over muzikale ... Lees meer »

Net voor de vernissage van de tentoonstelling ‘De reis, in het spoor van Paul Celan’ van de Utrechtse schilder Jan Mulder (1955) wordt een congres opgezet. Verschillende sprekers praten over Celan-adaptaties: professor Vivian Liska spreekt over zijn invloed op de Duitse poëzie, Ton Naaijkens gaat nader in op verwerkingen in de beeldende kunsten, Ewout van der Knaap spreekt over muzikale bewerkingen en Bosse Provoost over zijn toneeladaptatie. Charlotte Van den Broeck en Erik Lindner brengen poëzie.
De tentoonstelling loopt t.e.m. woensdag 20.01.21

I.s.m. het Instituut voor Joodse Studies (IJS) van de Universiteit Antwerpen, Kazerne Dossin en Österreichisches Kulturforum Brüssel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kazerne Dossin
Goswin de Stassartstraat 153
2800 Mechelen
donderdag 12 november 2020 van 15:00 tot 17:00
gratis
www.poeziecentrum.be/evenement/congre...