u bent hier

Concertstream: Sol Gabetta ontroert met Sjostakovitsj

Klassieke muziek


Dimitri Sjostakovitsj ondervond aan den lijve hoe beknottend macht kan zijn. Alles wat niet in de kraam van de Sovjet-autoriteiten paste, werd gebannen uit de concertzalen en theaters. Zijn composities worden dan ook vaak beschouwd als politieke statements, maar zijn Eerste celloconcerto is in de eerste plaats een indrukwekkend kunstwerk dat tot ademloos luisteren dwingt, zeker wanneer een ... Lees meer »

Dimitri Sjostakovitsj ondervond aan den lijve hoe beknottend macht kan zijn. Alles wat niet in de kraam van de Sovjet-autoriteiten paste, werd gebannen uit de concertzalen en theaters. Zijn composities worden dan ook vaak beschouwd als politieke statements, maar zijn Eerste celloconcerto is in de eerste plaats een indrukwekkend kunstwerk dat tot ademloos luisteren dwingt, zeker wanneer een soliste als Sol Gabetta het woord neemt. Verder schildert Gustav Mahler met zijn Blumine, het oorspronkelijke tweede deel van zijn Eerste symfonie, een buitengewoon romantische scène en stoot Beethoven met zijn Eerste symfonie tegen de grenzen van het 18e-eeuws classicisme. Kom genieten van deze drie meesterwerken.

---

Update 12.01.2021
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Vlaamse overheid eind oktober extra maatregelen aan. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om onze concerten achter gesloten deuren te spelen en de tickets voor het concert in de Koningin Elisabethzaal te annuleren. Ticketkopers worden binnenkort persoonlijk op de hoogte gebracht. Ook het programma van dit concert werd gewijzigd: de Eerste symfonie van Mahler wordt vervangen door de Eerste symfonie van Beethoven, solist Truls Mørk wordt vervangen door Sol Gabetta.

Het concert kan wel online bekeken worden. Hiervoor heb je een apart ticket nodig.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koningin Elisabethzaal / Elisabeth Center
Koningin Astridplein 26
2000 Antwerpen
vrijdag 22 januari 2021 van 20:00 tot 22:00
Antwerp Symphony Orchestra
€ 13,0
www.antwerpsymphonyorchestra.be/nl/co...
+32 (0)3 213 54 06