u bent hier

Concertstream: De Eerste symfonie van Sjostakovitsj

Klassieke muziek


Sjostakovitsj heeft zijn start niet gemist: de Eerste symfonie - een afstudeerproject, nota bene - van de 18-jarige Rus kreeg meteen na de première in Sint-Petersburg in 1926 internationale aandacht en verscheen gauw tot in Philadelphia op de concertaffiches. En met zijn unieke (zwarte) humor, heerlijke contrasten tussen kwiek samenspel van een handvol musici en orkestraal geweld en de ... Lees meer »

Sjostakovitsj heeft zijn start niet gemist: de Eerste symfonie - een afstudeerproject, nota bene - van de 18-jarige Rus kreeg meteen na de première in Sint-Petersburg in 1926 internationale aandacht en verscheen gauw tot in Philadelphia op de concertaffiches. En met zijn unieke (zwarte) humor, heerlijke contrasten tussen kwiek samenspel van een handvol musici en orkestraal geweld en de typische, duivelse virtuositeit is zijn symfonische eersteling meteen 100% Sjostakovitsj. Toen hij in 1935 in Rusland de Stalinistische donderwolken zag samenpakken, woonde de uithuizige Prokofjev de première van zijn grandioze Tweede vioolconcerto bij in Madrid, met het onwezenlijk mooie Andante assai. Vadim Gluzman - leerling van Isaac Stern en geboren in de toenmalige Sovjet-Unie - is als regelmatige gast bij 's werelds beste orkesten de geknipte solist voor dit meesterwerk.

Update 13.01.2021
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Vlaamse overheid eind oktober extra maatregelen aan. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om onze concerten achter gesloten deuren te spelen en de tickets voor het concert in de Koningin Elisabethzaal te annuleren. Ticketkopers worden binnenkort persoonlijk op de hoogte gebracht. Ook het programma van dit concert werd gewijzigd: het oorspronkelijke programma met het Offertorium van Goebajdoelina en de Twaalfde symfonie van Sjostakovitsj vervalt.

Het concert kan wel online bekeken worden. Hiervoor heb je een apart ticket nodig.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koningin Elisabethzaal / Elisabeth Center
Koningin Astridplein 26
2000 Antwerpen
vrijdag 26 februari 2021 van 20:00 tot 22:00
Antwerp Symphony Orchestra
€ 13,0
www.antwerpsymphonyorchestra.be/nl/co...
+32 (0)3 213 54 06