u bent hier

concert van HALVA (Belgisch - Duits - Israelisch ensemble) folk en wereldmuziek

Folk en wereldmuziek


Halva is het Belgisch-Duits-Israëlisch ensemble waarmee Nicolaas Cottenie op zoek gaat naar de linken tussen traditionele klezmer en de culturen die de Ashkenazim (de Jiddisch-sprekende joden in Oost-Europa) omringden: Grieks, Hongaars, en zelfs Westerse klassieke muziek. Het resultaat is bruisende energetische muziek die uitnodigt tot dansen, met hier en daar momenten van ernst en ... Lees meer »

Halva is het Belgisch-Duits-Israëlisch ensemble waarmee Nicolaas Cottenie op zoek gaat naar de linken tussen traditionele klezmer en de culturen die de Ashkenazim (de Jiddisch-sprekende joden in Oost-Europa) omringden: Grieks, Hongaars, en zelfs Westerse klassieke muziek.
Het resultaat is bruisende energetische muziek die uitnodigt tot dansen, met hier en daar momenten van ernst en introspectie.
Muziek voor het hart én het verstand. Muziek die ondanks de vele invloeden toch nog helemaal klezmer is en terzelfdertijd de grenzen van het genre aftast.
Nicolaas Cottenie (viool) / Alina Bauer (viool) / Eline Duerinck (cello) / Antje Taubert (klarinet, zang) / Robbe Kieckens (percussie) / Ira Shiran (accordeon, piano)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart 't Kerkske
Kapelsestraat 182
2950 Kapellen
vrijdag 19 maart 2021 van 20:30 tot 22:30
KAS
€ 17,0
0495 28 10 08
webshopkapellen.recreatex.be/Tickets/...