u bent hier

Colin Webster & Dirk Serries | Living Room Concert

Jazz en blues


Voor de 'Living rooms concerts' toveren we de Singer om in een gezellige kleinere lounge. Beleef de muziek puur akoestisch en van dichtbij! (Het aantal tickets is beperkt.) Tijdens één van de brainstorms tussen de Singer en A New Wave Of Jazz was het duidelijk dat ze beiden een affectie hebben voor de intiemere en kleinschalige concerten waarbij het publiek nog dichter op de huid zitten van de ... Lees meer »

Voor de 'Living rooms concerts' toveren we de Singer om in een gezellige kleinere lounge. Beleef de muziek puur akoestisch en van dichtbij! (Het aantal tickets is beperkt.)

Tijdens één van de brainstorms tussen de Singer en A New Wave Of Jazz was het duidelijk dat ze beiden een affectie hebben voor de intiemere en kleinschalige concerten waarbij het publiek nog dichter op de huid zitten van de live muzikanten. Een muzikale verwantschap en de kans om getuige te zijn van de improvisatie en creatie zonder enige filter of barrière zoals een podium. Op gelijke hoogte en in het hart van de de Singer vinden deze concerten plaats. Onversterkt en beperkt in zitplaatsen. De Singer wordt omgetoverd tot een gezellige kleinere lounge waar je de muziek puur akoestisch en van dichtbij kan beleven.

COLIN WEBSTER & DIRK SERRIES

Belgisch gitarist Dirk Serries en Brits saxofonist Colin Webster zijn geen vreemden voor elkaar, ze werken tenslotte al samen sinds 2014 toen ze elkaar leerden kennen tijdens het Dead Neanderthals octet concert op het Incubate festival in Tilburg.

Sindsdien vormen zij samen met drummer Andrew Lisle het langlopende KODIAN TRIO en het hieraan verwante kwartet met John Dikeman. Colin is eveneens een van de vaste leden van Dirk’s TONUS ensemble rond zijn fascinatie voor minimale muziek.

In 2017 namen zij hun eerste duo album op, ‘Gargoyles’ (uit op Raw Tonk Records). Een album rondom korte intense improvisatie stukken (sax, elektrische gitaar) waarop duidelijk te horen is hoe goed zij eigenlijk op elkaar zijn ingespeeld.

Ondertussen legde Dirk Serries zich meer en meer toe op de akoestische gitaar en speelt hij dan ook op hun tweede duo album ‘Light Industry’, dat in april uitkomt op A New Wave Of Jazz. Een volledig akoestisch album dat vooral zich toelegt op de fijnere interactie tussen beide muzikanten met behoud van het snelle samenspel en de hoge graad van improvisatie.

Dit concert was oorspronkelijk gepland op 19 juni 2020, maar is verplaatst omwille van het coronavirus.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart de Singer
Bavelstraat 35
2310 Rijkevorsel
vrijdag 16 oktober 2020 van 20:30 tot 23:30
De Singer vzw
€ 12,0
www.desinger.be/nl/programma/16-10-20...
www.desinger.be