u bent hier

Chocolate & Specials

18 +

Voeding


Tijdens deze proeverij maak je kennis met gefermenteerde sauzen, smeersels en andere smaakmakers die een vaste plek op je keukentafel kunnen krijgen. We gaan aan de slag met toegankelijke fermentaties om thuis op het menu te zetten. Een combinatie van noten- en zadenpasta’s, tabasco, ketchup, mierikswortelsaus en mosterd. Deze kortere fermentaties zijn heerlijke smaakmakers die een vaste plek ... Lees meer »

Tijdens deze proeverij maak je kennis met gefermenteerde sauzen, smeersels en andere smaakmakers die een vaste plek op je keukentafel kunnen krijgen.

We gaan aan de slag met toegankelijke fermentaties om thuis op het menu te zetten. Een combinatie van noten- en zadenpasta’s, tabasco, ketchup, mierikswortelsaus en mosterd. Deze kortere fermentaties zijn heerlijke smaakmakers die een vaste plek op de keukentafel kunnen krijgen. Na wat theorie en achtergrond is er uitgebreid kans om te proeven en enkele potjes te vullen.

 


Liesbet Wouters is afkomstig uit Wilrijk en startte zo’n vijf jaar geleden met fermentatie. Tijdens haar job op een kruidenkwekerij verzamelde ze al langer overschotten om daar confituren en siropen van te maken. Toen ze oude bewaarmethodes ontdekte, besloot ze zich erin te verdiepen. Magie in een potje, zo omschrijft ze het fermenteren.Opgelet! Breng 2 potjes (100 ml) mee om je eigen fermentaties mee naar huis te nemen.


 


Dit is een workshop van Santé.

Chocovibes
Tuinzaal
Columbiastraat 110
2030 Antwerpen
donderdag 24 juni 2021om 18:30
BLOC 2030
€ 6,0
Sign Up
www.bloc2030.be/nl/event/80679/proeve...