u bent hier

Chili

Milieu en natuur


Met een lengte van 4329 kilometer is Chili een lang en smal land aan de westkust van Zuid-Amerika, geklemd tussen de Stille Oceaan en het Andesgebergte. Door de uitzonderlijke lengte en het hoogteverschil tussen de kust en het gebergte (met o.a. de Aconcagua, met 6.962 meter de hoogste berg van het Amerikaanse continent) kent Chili meerdere klimaatzones en een uitzonderlijk reliëf. Onze ... Lees meer »

Met een lengte van 4329 kilometer is Chili een lang en smal land aan de westkust van Zuid-Amerika, geklemd tussen de Stille Oceaan en het Andesgebergte. Door de uitzonderlijke lengte en het hoogteverschil tussen de kust en het gebergte (met o.a. de Aconcagua, met 6.962 meter de hoogste berg van het Amerikaanse continent) kent Chili meerdere klimaatzones en een uitzonderlijk reliëf.
Onze spreker Jan Vandorpe neemt ons mee op zijn ontdekkingstocht in 2018 door dit fascinerende land met o.a.het nationaal park van Conguillio met talrijke vulkanen. Verder in het zuiden ligt het onherbergzame Patagonië met zijn gletsjers. Hoogtepunt van de reis was de wandeling door de kloof van San Ramon waar duizenden copiapoa's groeien. Dit alles belooft prachtige beelden van unieke landschappen en planten op hun natuurlijke groeiplaatsen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart 't Gasthuis
turnhoutsebaan 199
2110 Wijnegem
zaterdag 19 december 2020 van 14:00 tot 17:00
cactussen & vetplanten v. z.w.
gratis
info@cactussenvetplanten.be
03 646 67 03
www.cactussenvetplanten.be