u bent hier

Cesária Évora Orchestra feat. Lura, Lucibela & Elida Almeida (Kaapverdië) - l'Hommage à Cesária Évora

16 +

Folk en wereldmuziek


Een virtuoos eerbetoon aan een unieke performer, zo geliefd, bewonderd en gemist. De grote Kaapverdische zangeres Cesária Évora overleed op 17 december 2011. In 2012 kwamen duizenden mensen bij elkaar om haar te eren in een reeks van memorabele concerten, onder andere in Toulouse, Lissabon en Parijs. Enkele van de grootste zangers in de wereldmuziek sloten zich aan bij de muzikanten die ... Lees meer »

Een virtuoos eerbetoon aan een unieke performer, zo geliefd, bewonderd en gemist.

De grote Kaapverdische zangeres Cesária Évora overleed op 17 december 2011. In 2012 kwamen duizenden mensen bij elkaar om haar te eren in een reeks van memorabele concerten, onder andere in Toulouse, Lissabon en Parijs. Enkele van de grootste zangers in de wereldmuziek sloten zich aan bij de muzikanten die Cesária regelmatig hadden begeleid, en leenden hun stem aan dit ultieme eerbetoon aan de vrouw die bekend staat als The Barefoot Diva.

 

Na afloop van deze succesvolle tribute concerten beslisten de muzikanten van Cesária om haar repertoire, dat een groot publiek over de hele wereld had weten te betoveren, in leven te houden. Zo vormden Khaly (piano), Totinho (saxofoon), Miroca (percussie), Zé Paris (bas) en enkele anderen het Cesária Évora Orchestra. Samen met dit orkest vertolken drie sterren uit de nieuwe generatie Kaapverdische muziek de songs die Cesaria beroemd maakten: Lura, Elida Almeida et Lucibela.

Cesária Évora Orchestra feat. Lura, Lucibela & Elida Almeida (Kaapverdië)
Toon kaart Cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
vrijdag 14 februari 2020 van 20:15 tot 20:15
Cultuurhuis De Warande
€ 24,0
Bestel tickets
014 41 69 91
www.warande.be/programma/3913/Cesaria...
www.warande.be/programma/3913/Cesaria...