u bent hier

CC Brasschaat On Air: Red Herring

Klassieke muziek


Genieten van muziek in je eigen living. Met deze streamingconcerten geven we broodnodige speelkansen aan muzikanten en kunnen we ons publiek cultuur aanbieden om deze donkere tijden wat te verlichten. G.F. Händel: blokfluitsonates In het blokfluitrepertoire nemen de sonates van G.F. Händel een speciale plaats in. Ten eerste zijn ze van de hand van een van 's werelds beroemdste en beste ... Lees meer »

Genieten van muziek in je eigen living.

Met deze streamingconcerten geven we broodnodige speelkansen aan muzikanten en kunnen we ons publiek cultuur aanbieden om deze donkere tijden wat te verlichten.

G.F. Händel: blokfluitsonates
In het blokfluitrepertoire nemen de sonates van G.F. Händel een speciale plaats in.
Ten eerste zijn ze van de hand van een van 's werelds beroemdste en beste componisten uit de barok, ten tweede wijken ze af qua stijl en opbouw van de modale baroksonate. Händel wist in deze meesterwerken steeds zijn persoonlijke stempel te drukken.
Händel staat bekend om zijn meeslepende lyriek, vooral in zijn langzame delen. De kracht en muzikale spanning die hier van uit gaat gaven een aantal van deze werken de status van top hits. Dit komt in zijn zijn sonates eveneens tot uiting en inspireerden hem tot het gebruik van melodische en ritmisch materiaal in latere composities.

Nicola Matteis: Ayres
Het lijdt geen twijfel dat Signor Matteis een uitstekend musicus was en hij wordt beschouwd als de eerste opmerkelijke Italiaanse violist die in Londen aankwam. Velen zouden hem nog volgen de jaren nadien.
Het is nog maar sinds kort dat er terug belangstelling ontstond voor zijn muziek die uitgegeven is in vier boeken met Ayres. Deze korte dansen, karakterstukken, grounds en aria's waarvan een aantal met divisions (variaties) zijn in eerste plaats gemaakt voor viool en basso continuo maar bij sommige werd de aanduiding voorzien dat ze ook geschikt zijn voor fluit. De componist voegt een duidelijke tabel toe voor de interpretatie van o.a. trillers en maattekens.

Gamba: Kaori Uemura
Blokfluit: Patrick Denecker
Klavecimbel: Guy Penson

Tickets zijn te verkrijgen tot 29/01, 17u.
Je kan de streaming bekijken tot zondag 31/01 middernacht.

Met de steun van de Vlaamse Overheid

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart In uw kot
in uw kot
2930 Brasschaat
vrijdag 29 januari 2021 van 20:00 tot 21:00
Cultuurcentrum Brasschaat
€ 5,0
webshopbrasschaat.recreatex.be/Ticket...